Cand apelezi la un electrician? 3 situatii frecvent intalnite

Cand apelezi la un electrician? 3 situatii frecvent intalnite

Aparitia unei probleme de natura electrica este intotdeuna un moment neplacut. Chiar si problemele minore pot cauza ingrijorari si te pot determina sa apelezi la un electrician de urgenta pentru a rezolva lucrurile. Fara serviciile de urgenta ale unui electrician ai putea ramane fara curent electric, sistemul de incalzire sau racire sa nu mai functioneze iar problemele sa se amplifice.

Intr-o lume in care suntem obisnuiti sa avem electricitate disponibila in permanenta pentru a raspunde tuturor dorintelor si nevoilor noastre, rezolvarea unei probleme electrice neasteptate poate fi frustranta.

Un electrician de urgenta este familiarizat cu defectiunile electrice dintr-o locuinta si este instruit pentru a oferi serviciile necesare mentinerii proprietatii in siguranta si functionarii ei la capacitatea normala. Unele dintre cele mai frecvente probleme electrice dintr-un imobil sunt declansarea intrerupatoarelor/sigurantelor, intreruperea brusca a alimentarii cu energie si lumini care palpaie.

Declansarea intrerupatoarelor/sigurantelor

Supraincarcarea unui circuit se intampla atunci cand se solicita prea multa energie intr-o sectiune a casei, printr-un singur circuit. Acest lucru determina declansarea intrerupatorului si pierderea energiei intr-o anumita zona a locuintei. Cei mai multi proprietari stiu ca pot verifica pur si simplu tabloul electric fara a intra in panica, insa multi nu stiu cum functioneaza si se bazeaza pe interventia unui electrician pentru a-i ajuta.

Declansarea unei sigurante poate fi insa un semn al unei probleme mai profunde. Un electrician va face verificarile necesare, va identifica si remedia cauza problemei pentru a preveni repetarea acesteia.

Intrerupere brusca a energiei electrice

Intreruperea energiei electrice dintr-o camera sau doua poate fi deranjanta, insa a avea aceasta problema in toata casa este ingrijorator. Cand te confrunti cu o intrerupere totala a alimentarii cu energie, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa intrebi vecinii daca se confrunta cu aceeasi problema. Daca este o situatie generala, trebuie anuntat furnizorul de utilizati pentru a efectua remedierea. 

Pe de alta parte, daca locuinta ta este singura care a ramas fara alimentare cu energie electrica, apeleaza la un electrician de urgenta pentru a efectua verificarile necesare. Nu incerca sa remediezi pe cont propriu daca nu ai cunostintele necesare deoarece riscul la care te expui pe tine si pe cei din jur este extrem de ridicat.

Lumini care palpaie

Luminile intermitente sunt percepute ca o problema minora, insa pot indica o defectiune a instalatiei electrice si ca orice problema de natura electrica trebuie tratata cu prioritate. Pentru a asigura siguranta familiei si pentru a preveni alte complicatii, contacteaza un electrician pentru efectuarea verificarilor si remedierea situatiei.

Un lucru important de retinut de fiecare data cand ai de-a face cu probleme electrice este ca, indiferent daca pare ceva minor, exista intotdeauna un motiv de ingrijorare. Chiar si defectiunea unui cablu poate provoca socuri electrice sau incendiu. Daca exista vreun motiv de indoiala in ceea ce priveste integritatea instalatiei electrice a casei, nu ezita si contacteaza un electrician autorizat. Experienta si calificarile ii permit sa evalueze si sa rezolve rapid si eficient orice problema electrica indiferent de complexitate.