Bine de stiut Garantia lucrarilor de instalatii electrice

Perioada de garantie a lucrarilor de instalatii electrice se intinde pe minimum 25 de ani, in functie de complexitate si tipul cladirii. Unele firme, specializate in domeniu, acorda 15 ani garantie pentru refacerea intregii instalatii si 3 ani garantie pentru instalatiile cu caracter provizoriu.

Certificatul de garantie atesta calitatea serviciilor efectuate si a materialelor folosite in cazul lucrarilor de reparatii, instalare sau mentenanta de instalatii electrice.

O firma autorizata poate acorda chiar garantie pe viata pentru unele lucrari de instalatii electrice, in baza unui contract stabilit si semnat impreuna cu clientul. Doar daca apelati la serviciile unei firme autorizate, ce executa lucrari la instalatiile electrice, indiferent de complexitatea acestora, pentru orice tip de cladire, puteti beneficia de o astfel de garantie.

O firma autorizata ANRE acorda garantie pe o perioada mare de timp pentru lucrari de instalatii electrice, de pana la 50 de ani.

Iata ce beneficii ai daca alegi o firma autorizata ANRE ce ofera si garantie pentru lucrarile de instalatii electrice:

– In cazul lucrarilor de instalatii electrice executate de la zero poti beneficia de o garantie de 50 de ani, cu respectarea conditiilor prevazute in contract, referitoare la intretinerea si folosirea instalatiei electrice.

– Daca te confrunti cu urgente la instalatiile electrice apeleaza doar la firma care a executat lucrarea, altfel poti pierde garantia. Executantul nu raspunde de defectiunile aparute, ca urmare a nerespectarii instructiunilor de catre beneficiar.

– O firma autorizata ANRE iti pune la dispozitie electricieni care ofera interventii si reparatii in regim non-stop, ajungand in maximum o ora la locatia mentionata de client.

– Beneficiezi de asistenta tehnica, consultanta si sfaturi practice la orice ora. Solicitarile urgente au prioritate.

– Firma in cauza raspunde, in perioada de garantie, pentru calitatea lucrarilor si defectiunilor aparute din cauza sa si remediaza toate defectele.

– Executantul va efectua si inlocui materialele si echipamentele care nu corespund standardelor de calitate.

– Lucrari executate la timp, fara amanari sau intarzieri.

– Efectueaza lucrari de service in perioada de garantie.

– Accepta plata doar la finalul lucrarii.

– Beneficiezi de lucrari profesionale si transparenta pretului.

– Executa si preda lucrari de instalatii electrice, instalatii de curenti slabi, reparatii generale, curente, mentenanta instalatii electrice si alte interventii “la cheie”.

– Lucrarile de instalatii electrice sau de reparatii vor fi executate conform planului si proiectului de executie.

– Foloseste pentru executarea lucrarilor, atat materiale si echipamente proprii, cat si materiale si accesorii procurate de beneficiar.

Durata executiei lucrarilor de instalatii electrice

– Durata lucrarilor poate varia in functie de complexitatea lucrarilor si suprafata imobilului. Pentru refacerea intregii instalatii electrice, in cazul apartamentelor cu doua sau trei camere, lucrarile pot dura aproximativ o saptamana.

– Prelungirea termenelor de executie a lucrarilor prevazute in contractul initial se va face cu acordul proprietarului.

In plus, electricianul acorda asistenta tehnica sau service pentru defectiunile care nu ii sunt imputabile, aparute in perioada de garantie, la cererea beneficiarului si pe cheltuiala acestuia.

Pentru a beneficia de garantia lucrarilor de instalatii electrice evitati:

– Colaborarea cu diversi mesteri necalificati.

– Sa lucrati cu persoane lipsite de seriozitate, cu antecedente in acest sens, care promit multe si fac putin.

– Sa alegi firma cu cele mai mici preturi de pe piata, fara o verificare atenta a acesteia. O firma serioasa da dovada de profesionalism, transparenta, seriozitate si sa se muleze pe cerintele fiecarui client.

– Evita sa lucrezi cu materiale neconforme sau adecvate tipului de instalatie electrica pe care vrei sa o realizezi, materiale care nu dispun de garantie sau certificate de calitate.

– Nu plati o lucrare inainte de o verificare prealabila. Electricianul trebuie sa-si respecte angajamentele si termenul de predare al lucrarii.

Instalatia electrica are o importanta covarsitoare in buna desfasurare a activitatii de zi cu zi a oricarei persoane. O lucrare ascunsa poate fi periculoasa daca nu este executata conform normativelor in vigoare. Iar orice interventie ulterioara presupune cheltuieli mari si deranj pe masura.

Daca urmeaza sa faci unele lucrari la instalatiile electrice interioare sau exterioare apeleaza cu incredere la o firma autorizata, care acorda garantie pe o perioada mare de timp, lucrari de calitate la preturi convenabile, materiale de calitate si termene de executie respectate cu strictete.

O firma specializata in domeniu lucreaza doar cu electricieni autorizati ANRE, care ofera garantie, atat pentru manopera prestata, cat si pentru materialele folosite.

Partenerul tau in instalatii electrice

Lucrari de instalatii electrice de orice complexitate