Circuite electrice suplimentare pentru masina de spalat si aer conditionat

Circuite electrice suplimentare pentru masina de spalat si aer conditionat

Montarea unor circuite suplimentare pentru masina de spalat si aer conditionat sunt actiuni necesare in orice locuinta, in conditiile in care suprasolicitarea circuitelor pot produce pagube serioase. Atat masina de spalat, cat si aparatul de aer conditionat sunt aparate de mare putere ce vor fi utilizate intens, de aceea este nevoie de montarea unor circuite suplimentare pentru ele.

Specialistii recomanda realizarea a cate un circuit suplimentar pentru camere si bucatarie, si altele pentru consumatorii de putere mai mare, precum: masina de spalat, aparatul de aer conditionat, centrala electrica, cuptorul electric. In acest fel se va realiza o impartire corecta a consumatorilor pe circuite, evitandu-se supraincarcarile. Astfel, gestionarea eventualelor declansari de suprasarcina sau scurtcircuit ale disjunctoarelor este mai simpla, deoarece va ramane fara curent doar circuitul unde s-a produs defectiunea, iar celelalte vor functiona normal.

Este important de stiut ca regandirea, recalcularea si modificarea circuitelor de prize dintr-o locuinta presupune avantaje si costuri, deopotriva.

Circuite electrice suplimentare pentru masina de spalat si aer conditionat

Doresti schimbarea instalatiei electrice si implicit realizarea de circuite electrice suplimentare pentru masina de spalat si aer conditionat? Cere ajutorul unui profesionist.

In primul rand veti stabili ce consumatori si din ce prize vor fi alimentati noii consumatori. In funcţie de puterea insumata a aparatelor respective, se va calcula noua sectiune a cablului pentru portiunea de circuit de la priza respectiva la doza de derivatie.

Recomandari importante la montarea de circuite suplimentare pentru masina de spalat rufe

Masina de spalat rufe trebuie sa aiba un circuit suplimentar individual, separat, cu cablul calibrat la aproximativ 16A, iar siguranta sa fie cuprinsa intre 20 si 25A. Aceste masuri sunt necesare din cauza curentului mare in sarcina la incalzit si a socurilor produse la pornirea motorului. Acelasi lucru este valabil si pentru masina de spalat vase si boiler, daca exista.

Este necesar si un fir de impamantare care sa fie conectat pentru toate prizele si in special pentru masina de spalat, boiler, computer, display si imprimanta. Este o protectie utila ce nu trebuie omisa, altfel mai tarziu s-ar putea sa regretati.

Astfel de lucrari nu sunt recomandate sa se faca de catre oricine, daca nu aveti cunostine bune in domeniul electric. Un electrician autorizat ANRE detine toate cunostintele necesare pentru executarea lucrarii si isi ia toate masurile de protectie, necesare la lucrul cu curentul electric.

Recomandari importante la montarea de circuite suplimentare pentru aer conditionat

Si in cazul aparatelor de aer conditionat solutia este crearea unui nou circuit dedicat acestui consumator. Toate circuitele unei instalatii electrice au ca sursa de plecare tabloul electric de distributie.

Instalarea aparatului si efectuarea circuitului suplimentar pentru aparatele de aer conditionat si nu numai trebuie sa se faca de catre un electrician specializat. Toate cablurile si circuitele trebuie instalate corect si rezistent. O conectare gresita poate provoca incendii.

Diametrul cablului de alimentare trebuie sa respecte normativele in vigoare. Domeniul de tensiune al unui aparat de aer conditionat poate varia de la 198 la 264 V. Pentru ca este un aparat electric de mare putere, trebuie conectat la un cablu de impamantare, printr-o borna speciala.

Instalarea unui intrerupator de protectie termica va proteja instalatia de eventuale scurt-circuite si suprasarcina de tensiune.

Un electrician va lua urmatoarele masuri de precautie la instalarea unor noi circuite electrice pentru aparatul de aer conditionat:

  • Va verifica tensiunea nominala a unitatii si va respecta intocmai schema electrica, inainte de a efectua conexiunile electrice
  • Va implementa o alimentare electrica separata cu un intrerupator general, conform schemei de conectare
  • Va fixa fiecare conexiune electrica, respectand schema electrica. Conexiunile electrice gresite pot duce la defectiuni in functionarea si deteriorarea unitatii.
  • Va fi atent la cablurile electrice care nu trebuie sa intre in contact cu tuburile de refrigerant, cu compresorul sau partile mobile ale ventilatorului.

In afara de toate aceste aspecte, cel mai important lucru este acela de a apela intotdeauna la electricieni autorizati ANRE si nu la electricieni de ocazie. Respectand toate aceste lucruri riscul de incendiu din cauze de natura electrica va fi inlaturat, iar siguranta ta si a echipamentelor va fi asigurata.