Solutii pentru optimizarea consumului de energie electrica

Solutii pentru optimizarea consumului de energie electrica

Nu stii de ce costurile la factura de energie electrica sunt ridicate, in conditiile in care ai foarte putini consumatori in casa? Vrei sa faci economie, dar nu stii ce solutii ai pentru optimizarea consumului de energie?

Te-ai gandit ca odata cu economia facutala energia electrica poti contribui si stopa efectele dezastruoase pe care le are acest lucru la incalzirea globala? Poti incepe prin reducerea consumului de energie si adoptarea de solutii eficiente pentru optimizarea consumului. Factura la electricitate poate scadea si cu 50% daca respecti cateva reguli.

Odata cu criza economica din ultimul timp, cresterea preturilor pentru energia electrica si nu in ultimul rand incalzirea globala impun actionarea pe doua cai pentru asigurarea dezvoltarii durabile:

  • Producerea de energie verde
  • Reducerea consumului indiferent de sursa de provenienta In contextul crizei economice mondiale, al epuizarii resurselor energetic bazate pe combustibili fosili si exacerbarea fenomentului incalzirii globale, eficientizarea consumului energetic este pe primul loc in randul tuturor categoriilor de consumatori.

Orice om ar trebui sa se gandeasca la propriul viitor (si al copiilor) si prin prisma mediului in care traieste si fiecare ar trebui sa vina cu solutii pentru optimizarea consumului de energie. Poti fi chiar tu un exemplu pentru ceilalti, in ceea ce priveste solutiile la indemana pentru optimizarea consumului de energie electrica.

Cum facem si ce solutii avem pentru reducerea sau optimizarea consumului de energie electrica?

Pentru ca iluminatul public si domestic au devenit un factor de poluare pentru mediu, o solutie la eficienta si mai ieftina pentru reducerea sau optimizarea consumului de energie electrica este adoptarea noii tehnologii cu adevarat ecologice de sisteme de iluminat cu LED. Cercetarile in domeniul iluminatului au facut din LED Solutia viitorului sic ea mai economica sursa de lumina. Pe langa avantajele economice, reducerea consumului de energie electrica cu peste 50% si avantajele ecologice ca: reducerea poluarii si a pierderilor in retea, datorate armonicilor, durata de viata a sistemelor de iluminat pe baza de LED este de peste 3 ori mai mare decat cea a actualelor lampi.

Deconectati de la sursa aparatele care nu mai necesita alimentare cu energie electrica. De exemplu, simpla lasare in priza, pe timp de noapte, a laptop-ului sau a televizorului creste consumul la factura de energie electrica cu 10%. Asadar, deconectarea pe timp de noapte sau cand nu va mai sunt utile, a tuturor aparatelor conectate la prize reprezinta o alta solutie de optimizare a energiei electrice. La fel si becurile care stau aprinse degeaba in toata casa, consuma energie in zadar.

O alta solutie pentru optimizarea consumului de energie electrica este sa obisnuiti sa nu mai lasati telefonul in priza dupa ce s-a incarcat.

Frigiderul si congelatorul trebuie sa stea cat mai departe de sursele de caldura si la o distant de 20 de centimetri departare de perete iar usa frigiderului trebuie deschisa de cat mai putine ori.

Cuptorul si plita electrica trebuie folosite la nivel mediu de incalzire.

Masina de spalat trebuie setata pe programul de spalare economic si rapid, daca exista, cel de 30 de minute, la o temperature de 30-40 de grade. Uscati rufele in uscatorul masinii de spalat doar daca afara este frig sau conditiile meteo impugn acest lucru.

O alta solutie pentru optimizarea consumului de energie electrica este folosirea aerului conditionat doar cu usa camerei inchisa, acolo unde doriti sa incalzi/raciti. Programati-l sa porneasca doar la orele cand e nevoie. – Centrala casei poate fi oprita pe timp de zi, daca afara nu este foarte frig iar seara se poate seta la o temperatura de maxim 22 de grade. Fiecare grad in minus duce la o scadere de 7% la costul total al facturii.