Instalatii electrice pentru uz industrial

Instalatii electrice pentru uz industrial

Orice constructie, indiferent de marime sau de utilitate presupune un proiect initial, bine stabilit al constructiei cladirii, dar si unul pentru intreaga instalatie electrica, cu toate circuitele eferente intregii instalatii.

Cand vine vorba de instalatii electrice pentru uz industrial sau pentru cladiri de birouri, lucrurile sunt chiar mai complicate decat in cazul cladirilor de locuinte. Orice noua constructie presupune sa aiba si un plan, realizat in detaliu, pentru circuitele electrice ale cladirii si implicit pentru realizarea intregii instalatii electrice a unei constructii pentru uz industrial: hale, depozite sau spatii de productie. Pentru ca, instalatia electrica pentru uz industrial sau pentru orice alt tip de cladire este cea mai importanta utilitate a oricarei constructii.

Astfel, realizarea instalatiilor electrice, in cazul cladirilor pentru uz industrial, trebuie sa se faca cu simt de raspundere.

De asemenea, instalatiile electrice pentru uz industrial: hale, depozite sau spatii de productie necesita un buget generos iar materialele trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Materialele existente astazi pe piata asigura o durata medie de viata a unei instalatii electrice pentru cladiri mai mici, de peste 50 de ani, fara interventii majore, dar cu o intretinere corespunzatoare. De aceea, materialele folosite pentru instalatiile electrice pentru uz industrial trebuie sa fie de calitate superioara.

In cazul instalatiilor electrice pentru uz industrial apare necesitatea iluminatului de siguranta si a iluminatului tip “exit”, de mare importanta in cazul producerii unui incendiu, scurtcircuit sau pana de curent.

Iata de ce, asemenea lucrari de mare anvergura trebuie facute de un personal autorizat:

Montajul si intreaga lucrare trebuie facuta cu atentie sporita in timpul executiei, pentru ca orice nerespectare a normativelor calitatii produselor si echipamentelor ce intra in componenta instalatiilor electrice, in special cele pentru uz industrial si a calitatii serviciilor din partea executantului va duce la o serie de probleme, precum:

  • instalatie electrica functionala partial sau la capacitate redusa
  • functionarea cu intermitente a instalatiei electrice – alte defectiuni care se repete frecvent
  • toti utilizatorii instalatiei pentru uz industrial dar si bunurile din cladirea respectiva sau din vecinatate pot fi in real pericol, daca lucrarea nu este facuta in conditii ridicate si de maxima siguranta
  • materialele de o calitate mai slaba, folosite in cazul instalatiilor pentru uz industrial, pot pune in pericol intreaga unitate.

Modul de realizare al instalatiilor electrice pentru cladiri mai mari depinde de configuratia zonei exterioare, de spatiile avute la dispozitie, de preferintele proprietarului sau de alte criterii tehnice ori economice.

Instalatiile electrice interioare pentru uz industrial: hale, depozite sau spatii de productie, se compun din unul sau mai multe tablouri electrice generale, din tablouri de distributie si subdistributie, din tablouri de utilaje si din retele de cabluri sau conductoare electrice care realizeaza legaturile intre toate acestea si receptoare. Receptoarele de energie electrica, care sunt deservite de instalatia electrica a cladirilor industriale reprezinta totalitatea consumatorilor de energie electrica, existenta in aceste cladiri.

O firma cu experienta in domeniul instalatiilor electrice pentru uz industrial poate desfasura lucrari complexe ale instalatiilor electrice, dar si lucrari de mentenanta cu personal autorizat, special instruit si de echipamente specifice. Daca apelezi la firme care ofera servicii autorizate pentru proiectarea si executarea de instalatii electrice pentru cladiri civile ori industriale poti beneficia si de preturi avantajoase la achizitionarea tuturor echipamentelor electrice, a corpurilor de iluminat si a tuturor produselor utile in realizarea intregii instalatii electrice. Firmele de prestigiu colaboreaza, de obicei, cu producatori directi de materiale electrice, importatori si distribuitori si beneficiaza de un discount semnificativ.

Preturile unei lucrari de instalatii electrice pentru uz industrial, depinde de volumul de manopera efectuata si de complexitatea lucrarii efectuate. In plus, intreaga lucrare va beneficia de garantie si revizii periodice pentru mentenanta.