Montaj corpuri de iluminat – o investitie care poate schimba complet locuinta, biroul sau gardina dumneavoastra!
Lumina in spatiile de locuit sau de lucru este un factor extrem de important, deloc de lasat la voia intamplarii! Pentru a beneficia de cele mai bune conditii de iluminare si a ne incadra in toate regulile posibile, putem sa apelam la un designer de interioare si exterioare si, totodata, la un specialist in montaj corpuri de iluminat.
Care sunt etapele pe care le parcurgem daca dorim montaj corpuri de iluminat noi?
Daca nu va pricepeti si, totodata, doriti sa realizati ceva deosebit, cel mai bine este sa solicitati sprijinul unui designer care sa vina la fata locului, sa analizeze potentialul spatiului si sa va dea cateva directii. Al doilea pas este sa apelati la un specialist in montaj corpuri de iluminat, sa ii spuneti care sunt dorintele dumneavoastra si sa stabiliti exact care sunt materialele pe care doriti sa le folositi si, desigur, corpurile de iluminat pe care le veti achizitiona spre a fi montate.
E bine sa mergeti la cumparaturi insotit chiar de acest meserias pentru a fi astfel siguri ca aplicele sau lampile achizitionate corespund nu numai estetic ci si tehnic.
Idei inedite pentru montaj corpuri de iluminat si cum putem folosi cat mai eficient spatiile disponibile pentru un impact cat mai placut
Nu conteaza cat de mic este spatiul! Corect iluminat el va fi pus in valoare si va capata valoare.
- Pentru nise, corpuri de mobilier sau tavan fals, sunt de foarte mare efect montaj corpuri de iluminat gen spoturi incastrate. Ele genereaza o lumina discreta a carei focalizare o putem orienta dupa dorinta, si pot pune foarte bine in valoare locul unde au fost montate.
- In camerele mai joase si mai inguste – sau din care s-a luat prin montarea unui tavan fals sau a unor pereti falsi – se pot monta aplice. Aceste pot fi montate pe tavan, dar si pe pereti.
- In camerele inalte, spatioase, se pot monta lustre bogate, generoase, dotate cu mai multe becuri si cu o aprindere selectiva a acestora. Astfel vom putea sa cream atmosfera dorita in orice situatie ne-am afla!
- In locurile de depozitare mici – gen debarale sau dulapuri – se pot monta corpuri de iluminat care se actioneaza prin tragere de un fir.
- Pentru spatiile cu trafic sporadic dar care necesita iluminare – cum ar fi holurile, verandele sau beciurile – se pot monta corpuri de iluminat cu senzori care sa ne asigure si un consum cat mai mic.
- Pentru bucatariile mai mici – cum sunt in general cele din apartamentele de la bloc – se pot instala in tavan corpuri de iluminat care permit reglarea lungimii la care coboara. Sunt un fel de lustre cu tija arc, care se pot ridica si cobora in functie de necesitate.
- Pentru spatiile de studiu, birouri si biblioteci, trebuie avuta in vedere prezenta unor corpuri de iluminat mobile – gen veioze sau lampadare – reglabile in ceea ce priveste directia luminii si a intensitatii acesteia. Trebuie tinut cont, de asemene, ca in cazul birourilor la care se scrie, lumina trebuie sa vina din partea stanga in cazul dreptacilor, si din partea dreapta in cazul stangacilor. In cazul locurilor pentru citit, lumina trebuie sa cada perpendicular pe suprafata.
- Pentru garaje – se recomanda montaj corpuri de iluminat cu senzori, pentru a fi siguri ca nu ramane lumina aprinsa.
- Pentru gradini – ne putem gandi la montaj corpuri de iluminat solare! Pe piata a aparut o gama foarte variata de lampi de gradina, felinare sau lampadare de gradina. De obicei montarea lor nu este problematica, fiind de ajuns fie sa fie infipte in pamant, fie doar asezate pe diverse suprafete. Oricum, trebuie avut grija ca locul ales sa fie unul insorit, pentru a ne asigura de incarcarea bateriei cu care acestea functioneaza.