Interventiile la tabloul electric se efectueaza de personal calificat

Interventiile la tabloul electric se efectueaza de personal calificat

Fiecare locuinta este prevazuta un tablou electric de diferite dimensiuni sau tipuri. Ca element central al instalatiei electrice, acesta are trei functii de baza: distribuie energie la toate circuitele electrice din casa, protejeaza circuitele individuale de supraincarcare si permite intreruperea alimentarii catre receptorii din casa cu ajutorul unui intreruptor principal. 

Ce rol are tabloul electric?

Intr-un tablou electric se regasesc toate intreruptoarele aferente circuitelor instalate intr-o locuinta. Acesta are rolul de a proteja cablurile sau conductoarele de suprasarcini sau de scurtcircuite, oprind in mod eficient alimentarea cu energie atunci cand declanseaza. Tabloul electric este responsabil pentru performanta si eficienta instalatiei electrice in ansamblu, dar, asemenea altor componente electrice, se poate defecta si poate necesita reparatii sau inlocuire la un moment dat. 

Fie ca ai nevoie de inlocuirea panoului electric, de repararea intrerupatorului, de actualizarea sigurantelor electrice, sau chiar schimbare suport contor electric de la tabloul electric, solicita interventia unui electrician autorizat.

Un tablou electric adecvat iti va oferi garantia ca vei putea utiliza electricitatea intr-un mod sigur si eficient. Dispozitivele electrice utilizate intr-o locuinta sunt din ce in ce mai numeroase, de aceea este important ca si tabloul electric sa fie modernizat pentru a asigura in mod corespunzator protectia locuintei. Acest lucru este valabil in special pentru locuintele care inca folosesc cutii de sigurante vechi. 

Un electrician autorizat te poate ajuta. Cu un tablou electric instalat corespunzator, poti fi sigur ca toate circuitele vor functiona in siguranta si corect. 

O instalatie electrica sigura are nevoie de un tablou electric performant

Tabloul electric trebuie sa confere siguranta impotriva riscului electrocutarii si trebuie sa previna accidentele de natura electrica. Scopul intrerupatoarelor montate in tabloul electric este de a oferi siguranta in exploatarea instalatiei electrice si de a asigura un anumit grad de confort. Un tablou electric este prevazut cu un contact general (sau o siguranta generala) si diferite tipuri de sigurante automate si / sau diferentiale de protectie ce asigura intreruperea cu energie electrica a circuitelor in cazul unui scurtcircuit, suprasarcina sau la cuplarea unui consumator mult prea puternic. 

Modernizarea tablourilor electrice sau inlocuire lor este o masura de crestere asigurantei electrice si este necesara in cazul lucrarilor de extindere a instalatiei electrice ca urmare a lucrarilor de renovare a casei sau pe masura ce apar alti consumatori de mare putere. 

Pentru interventiile electrice este recomandat sa apelezi tot timpul la un electrician autorizat. Astfel de operatiuni trebuiesc facute doar de catre persoanal calificat, cu solide cunostiinte in domeniu si care cunoaste temeinic normele de protectie si siguranta in lucrul cu tensiuni medii si mari.

De ce sa alegi un electrician autorizat pentru interventii la tabloul electric:

  • cunoaste normele si reglementarile in vigoare in domeniul sigurantei electrice
  • respecta masurile de siguranta si executa corect lucrarile fara a pune in pericol locatarii sau imobilul
  • ofera garantie legala asupra lucrarii si a materialelor utilizate 
  • executa rapid si eficient orice lucrare
  • practica preturi transparente

Este foarte important ca interventiile asupra tabloului electric sa fie efectuate de personal autorizat. Montajul tabloului electric, modernizarea sau efectuarea diverselor reparatii, inlocuirea sigurantelor sau schimbarea suportului contorului electric de la tabloul electric, sunt actiuni ce necesita interventia unui electrician autorizat.