Inlocuire tablou electric

Inlocuire tablou electric

Tabloul electric este cu siguranta componenta esentiala a sistemului electric din casa dumneavoastra. Punct de intrare al energiei in intreaga casa, tabloul electric are atat rol de distributie cat si rol de protectie. O data cu trecerea timpului, tabloul electric devine depasit: fata de proiectarea initiala a retelei electrice apar consumatori suplimentari si astfel cerinte mai mari de consum. Un tablou electric invechit poate deveni un pericol pentru siguranta dumneavoastra.

Ce fac in acest caz? Inlocuiesccu totul tabloul electric sau exista solutii pentru modernizarea celui existent?

Exista diferite tipuri de modernizare a panourilor electrice: poti actualiza tabloul electric la 200 amperi, sau poti inlocui sigurantele vechi cu sigurante moderne.

De ce sa modernizez sau sa inlocuiesc tabloul electric?

Iti dam mai multe motive:

1. Locuiesti intr-o casa veche si reteaua electrica a fost proiectata avand in vedere cerinte de consum electric mul mai redus. In cazul in care panoul electric este de 60 de amperi a venit timpul pentru un upgrade pentru a sta linistit. Inlocuirea sau upgradarea la un panou electric de 200 de amperi va asigura nevoile moderne de consum electric.

2. Ai achizitionat aparatura electrica si electronica noua. Desi noile aparate au o eficienta energetica mai mare, si deci un consum mai redus, intr-o casa moderna aparatura este din ce in ce mai numeroasa: frigidere, aer conditionat, uscatoare, instante de apa sau masina de spalat consuma suficient curent electric cat sa fie nevoie de inlocuirea tabloului electric cu unul modern.

3. Inca ai un panou electric cu sigurante fuzibile. Este evident ca nu mai vrei sa stai cu grija inlocuirii acestora de fiecare data cand se ard. Inlocuieste panoul cu unul cu sigurante moderne.

4. Vrei sa nu mai stai cu un panou electric ce este vechi si iti aduce potentiale riscuri de incendiu. O data cu timpul si cresterea consumului de energie electrica coneziunile electrice din panou pot provoca scurtcircuite si incendii.

5. Lumina din casa palpaie. Un tablou electric nou va contribui la asigurarea unui flux constant de energie electrica. Astfel, nu trebuie sa iti mai faci griji cu privire la problemele aparatelor arse si a luminilor care palpaie.Un ultim motiv ar fi economia de bani. Este un motiv care le inglobeaza pe toate cele 5 de mai sus. Pana la urma totul se rezuma la bani – un tablou electric vechi va consuma energie in mod ineficient, va pune in pericol aparatura electrica si electronica din casa, va arde sigurante sau chiar intreaga casa, va arde becuri … pe scurt … batai de cap si bani aruncati.

Cum inlocuiesc tabloul electric

In primul rand, e clar ca nu il poti inlocui singur. Pentru inlocuirea sau actualizarea panoului electric apeleaza la electricieni autorizati ANRE. Electricienii nostri calificati au instrumentele si expertiza pentru a executa tot felul de proiecte de modernizare a panourilor electrice.