Informatii montaj senzori de miscare
Senzorul de miscare, sau de prezenta, este un fel de siguranta automata pentru exterior sau chiar interior. Odata ce a sesizat miscare in zona respectiva porneste sistemul de iluminare la care este atasat. Sunt senzori de miscare care permit si reglarea duratei pe care lumina va ramane aprinsa.
Cele mai multe au doua optiuni de functionale si va permit sa alegeti intre functionarea automata sau cea manuala, aceasta functionalitate fiind conditionata chiar de nivelul luminii ambientale.
Un montaj senzori de miscare in zonele mai putin circulate poate aduce scaderea sesizabila a consumului de energie electrica, pentru ca acesti senzori pastreaza lumina aprinsa doar pe o anumita perioada si numai daca sesizeaza miscare in zona.
In ce locuri se recomanda montaj de senzori de miscare?
Asa cum deja am mentionat, senzorii de miscare sunt recomandati pentru zonele de trafic mai mic cum ar fi:
- Holurile de trecere atat pe casa scarilor de la blocuri cat si in apartamente sau vile;
- In fata usii de la intrare;
- In debarale si alte spatii de depozitare;
- Pe aleile gradinilor.
La cine apelam pentru montaj senzori de miscare?
Desi nu sunt dificil de montat si vin cu instructiuni detaliate despre tehnica de montaj, e bine sa apelati la un specialist in domeniu, mai exact un electrician cu atestat ANRE. Chiar sunt senzori de miscare pentru care este mentionat explicit in instructiunile de montaj, ca ele isi vor pierde garantia daca nu sunt montate de un specialist cu atestat ANRE. Mai mult, se specifica necesitatea de a crea un dosar complet cu informatii despre montaj senzori de miscare. Dosarul trebuie sa contina informatii despre firma si electricianul care s-a ocupat de montaj si, desigur, procesul verbal de montaj senzori de miscare.
Cate feluri de senzori de miscare exista?
La o prima departajare, acestea pot fi de interior sau de exterior. Cele de exterior au dotari suplimentare care sa le protejeze de apa si variatii de temperatura.
Totodata ele pot fi cu cronometru sau fara cronometru. Acest cronometru va permite sa reglati timpul pentru care lumina va ramane aprinsa.
Sunt senzori care permit si reglarea distantei de detectie si chiar si viteza de detectie.
Totodata pot avea incorporate functii de reglaj intensitate luminoasa, astfel incat sa nu permita detectarea miscarii daca lumina are o anumita intensitate. Ceea ce este de ajutor, pentru ca ziua, cand este lumina suficienta, senzorul nu functioneaza si nu detecteaza miscarea, deci nu se mai aprinde lumina.
Un specialist in montaj senzori de miscare va sti sa regleze corespunzator toate functiile senzorului, astfel incat acesta sa functioneze la cel mai inalt potential si sa dea maxim de randament in economisirea de energie.
Ca trebuie sa avem in vedere cand alegem un senzor de miscare?
Cel mai simplu ar fi sa apelati la un specialist in montaj senzori de miscare si sa ii cereti lui toate informatiile necesare. Acesta va sti sa va directioneze corespunzator, ba chiar va poate sugera cel mai potrivit model pentru spatiul unde doriti sa il instalati. Senzorul de miscare, asa cum deja am mentionam, poate fi de interior sau de exterior si el este conceput sa functioneze in anumite conditii de temperatura si la anumite tensiuni electrice.
Cat de mult se reduce consumul de energie electrice dupa montaj senzori de miscare?
Reducerea consumului de energie electrica poate fi considerabil! Au fost situatii in care acesta s-a micsorat cu mai bine de 50%. Trebuie doar sa alegem bine locul unde il pozitionam, sa fie corect montat si reglat, conditiile de functionare sa se incadreze perfect in conditiile de mediu unde este plasat, pentru a functiona corespunzator si a evita degradarea sa prematura.