Cum se calculeaza preturile pentru instalatii electrice

Cum se calculeaza preturile pentru instalatii electrice

Ati decis sa incepeti modernizarea completa a instalatiei electrice, dar vreti sa stiti cam de cati bani veti avea nevoie? In cele ce urmeaza vom discuta despre preturi instalatii electrice si despre cum se calculeaza acestea, pentru ca dumneavoastra sa va faceti, cat de cat, o idee de ansamblu despre cati bani veti fi nevoit sa scoateti din buzunar.

Ce elemente luam in calcul pentru a stabili preturi instalatii electrice

Preturile pentru instalatiile electrice se calculeaza in functie de aparatele care trebuie schimbate – prize si intrerupatoare – numarul circuitelor electrice care intra in tabloul electric, numarul de impamantari facute, montare paratrasnet, montare camere de supraveghere, lungime cabluri electrice schimbate sau numarul de camere pentru care se realizeaza operatia, etc.

Care sunt cele mai posibile preturi instalatii electrice

Preturile la instalatiile electrice sunt diferite de la un meserias la altul sau de la o firma la alta. Dar sunt cateva valori minime si maxime intre care acestea se pot incadra. Vom incerca sa trecem in revista care sunt cele mai posibile preturi instalatii electrice.

 • schimbarea unei prize poate costa intre 32 lei si 40 lei per bucata;
 • schimbarea unui intrerupator poate costa intre 25 lei si 35 lei per bucata;
 • montajul unui paratrasnet depinde de complexitatea lucrarii si poate costa intre 1000 lei si 1500 lei;
 • manopera la panoul electric – pretul poate fi in functie numarul de sigurante de la panou – intre 50 lei si 450 lei, sau in functie de circuitele care intra in panoul electric – intre 150 lei si 250 lei pe circuit;
 • manopera schimbare cabluri electrice – pretul se poate calcula la lungimea cablului tras – intre 5 lei si 8 lei m, sau la numarul de camere pentru care se lucreaza – intre 600 lei si 800 lei pentru o camera sau o garsoniera; intre 800 lei si 1500 lei pentru doua camere, intre 1000 lei si 1700 lei pentru trei camere, intre 1200 lei si 2000 lei pentru patru camere;
 • montarea unei camera de supraveghere poate costa intre 300 lei si 450 lei per bucata;
 • realizare impamantare poate costa intre 300 lei si 450 lei;
 • montare corpuri de iluminat (lampi sau aplice) poate costa intre 20 lei si 30 lei per bucata;
 • inlocuire bec, stecher sau fasung poate costa intre 25 lei si 40 lei per bucata;
 • ora de manopera pentru remediere sau inlocuire poate costa intre 30 lei si 45 lei;
 • deplasarea si constatarea problemei poate costa intre 50 lei si 80 lei;
 • demontare instalatie veche poate costa intre 60 lei si 75 lei;
 • montare tuburi PVC pentru pozare cabluri poate costa intre 3 lei si 5 lei m;
 • realizare sant in perete pentru cabluri poate costa intre 3 lei si 5 lei m.

Preturi instalatii electrice in caz de urgente

Daca suntem in situatie de urgenta si avem nevoie de o interventie rapida, preturile sunt mai speciale, aplicandu-se un procent in plus la preturi instalatii electrice de mai sus.

Cum negociem preturi instalatii electrice?

Ca pentru orice lucrare, exista posibilitatea de a negocia preturile pentru instalatiile electrice. Mai ales daca lucrarea este mai mare, dureaza mai mult si presupune ceva complex. Puteti negocia pretul per total dar si per lucrare. In plus, puteti sa achizitionati singuri materialele sugerate de meserias si atunci veti plati strict manopera. E de preferat insa, sa lasati meseriasul sau echipa de meseriasi, sa se ocupe si de achizitionarea materialelor necesare, pentru ca ei au experienta in domeniu si stiu deja care sunt cei mai convenabili furnizori, ba, mai mult, e posibil sa beneficieze de anumite discount-uri din partea acestora. Oricum ar fi, asigurati-va dupa stabilirea pretului instalatiei electrice final ca aveti asigurata si garantia lucrarii.

Este bine de stiut, ca:

Nu cerem banii înainte!

Va spunem pretul întotdeauna înainte de a începe o lucrare! Astfel Dvs. decideti costul final.

La interventiile pentru care pretul manoperei depaseste 50 lei, deplasarea si constatarea sunt gratuite daca aveti incheiat un abonament de servicii.

Comanda minima este de 50 de lei. Cumpararea materialelor 25 de lei/ora.

Oferim Garantie pentru toate lucrarile efectuate.

Pentru lucrarile executate in regim de urgenta se percepe suplimentar o taxa de deplasare daca nu aveti incheiat un abonament servicii.

Cotatiile de pret transmise prin telefon pe baza informatiilor relatate de client, fara o constatare la fata locului, sunt doar in scop informativ si nu cu caracter obligatoriu. In cazul in care va este comunicata o cotatie de pret, nu garantam costul lucrarii la valoarea estimata. Preturile sunt cu caracter informativ si nu contin TVA pot varia in functie de complexitatea lucrarii si daca aveti incheiat un abonament de servicii. Pentru detali sunati la 0722974760 sau 0766974760.