Etapele realizarii instalatiei electrice pentru locuintele nou construite

Etapele realizarii instalatiei electrice pentru locuintele nou construite

Te-ai apucat de constructia casei, insa nu ti-ai pus la punct toate traseele electrice? Vrei ca totul sa fie bine pus la punct, insa nu ai gasit un specialist in proiectarea instalatiei electrice pentru locuinte nou construite?

Cauta unul autorizat care sa stie sa faca astfel de lucrari de mare anvergura. Trebuie sa te grabesti, deoarece instalatia electrica pentru locuinta ta nou construita trebuie facuta odata cu ridicarea casei. Pentru ca orice casa trebuie sa fie conectata la o retea de curent electric.

Factorul estetic este deosebit de important cand vine vorba de iluminat exterior sau interior cu instalatii electrice pentru case nou construite. Dupa rezolvarea documentatiei necesare pentru conectarea la reteaua de curent electric din zona, cauta un electrician autorizat care sa rezolve problema cu instalatia electrica pentru locuinta ta nou construita.

O firma autorizata iti poate oferi cele mai bune solutii, in functie de raportul calitate-pret, durata de folosire, aspect, dar si functionalitate. In plus, va pune pe primul loc protectia la electrocutare a celor care intra in contact cu instalatia electrica a locuintei nou construite.

Iata de ce trebuie sa apelezi la serviciile unui un electrician autorizat pentru intreaga lucrare la instalatia electrica a locuintei nou construite:

  • Un electrician bun te poate sfatui unde sa pozitionezi prizele, intrerupatoarele, corpurile de iluminat ce vor deservi intreaga instalatie electrica a casei si stabilirea traseelor electrice care vor fi facute, respectand cerintele proprietarului privind numarul si pozitionarea locurilor de consum. In prima faza, se vor executa santurile in structura de beton pentru a face loc traseelor de cabluri care urmeaza sa fie utilizate pentru instalatia electrica a locuintei nou construite. Aceasta prima etapa este mai dificila si presupune un volum mai mare de munca si timp mai mult pentru realizarea ei.
  • In etapa urmatoare realizarii instalatiei electrice pentru locuintele nou construite, se trece la executarea traseelor de cabluri prin pozarea lor pe traseele pregatite in acest sens. Se vor prinde cablurile bine pe pereti cu ajutorul diblurilor, benzii de montaj si ipsos. In acelasi timp se realizeaza si cablarea curentilor slabi: cablu de antena, internet, boxe si alarma.
  • Se va face montajul dozelor de aparat si a dozelor de legatura – realizarea conexiunilor electrice in doze, proba instalatiei
  • Montajul tabloului electric la standarde moderne, conform normelor de siguranta in vigoare, tablou in care se vor regasi circuite destinate consumatorilor din noua locuinta.
  • Montajul tuturor aparatelor electrice: prize, intrerupatoare
  • Montajul corpurilor de iluminat echipate cu surse de iluminat corespunzatoare

Cablajul electric pentru instalatiile electrice ale unei locuinte nou construite si nu numai, se realizeaza doar cu materiale de cea mai buna calitate. Daca se doreste realizarea de trasee electrice ingropate in pereti sau in pardoseala se recomanda utilizarea cablurilor mai rigide, din cupru. Iata de ce:

  • cuprul este mai rezistent la umiditate si la diferentele de temperatura
  • are intarziere in propagarea focului
  • reduce riscul de alte complicatii, in caz de inundatii sau diferite socuri

Toate prizele din casa vor fi legate la impamantare.

In plus, specialistul iti poate oferi servicii complexe si complete de cablare, masurare si montajul intregului sistem de iluminat intr-un singur proiect, economisind bani si timp. – poti beneficia de oferte de pret avantajoase la toate produsele folosite, daca vei apela la o firma autorizata care colaboreaza cu firme de prestigiu in productia de materiale electrice, importatori si distribuitori de marca.

Lucrarea la intreaga instalatie electrica pentru noua locuinta, este garantata, in conditii normale pana la 50 de ani. Odata cu instalatia electrica interioara a casei nou construite trebuie conceputa si instalatia electrica exterioara, pentru iluminatul curtii si al gradinii, care presupune un proiect prealabil.