Defectiuni, modernizari si manopera instalatii electrice

Defectiuni, modernizari si manopera instalatii electrice

Aveti probleme cu partea electrica a locuintei dumneavoastra si nu stiti nimic despre acest domeniu? Vreti sa montati una sau mai multe prize in plus? Aveti probleme cu intrerupatoarele? Mai mult, habar nu aveti la cine sa apelati si nici la ce preturi sa va asteptati pentru remedierea problemei?

In cele ce urmeaza vom incerca sa punctam cateva din cele mai frecvente simptome si necesitati care pot aparea la instalatia dumneavoastra si ce manopera necesita ele.

Simptomele sunt direct legate de manopera instalatii electrice, dar nu este o regula

Instalatia este mai veche si incepe sa dea semne de oboseala? Aveti deseori scurtcircuite si sigurantele de la panoul electric par a nu mai face fata situatiei? E posibil sa fie o problema minora, sau, dimpotriva, poate fi una majora care, neremediata urgent, sa duca la un adevarat dezastru.

De obicei simptomele sunt clare – daca e vorba despre un anumit circuit pentru care siguranta sare des, sau un corp de iluminat la care becul se arde frecvent, dar sunt si simptome care pot avea cauze bine ascunse intr-un cablu impuscat pe undeva, eventual acesta fiind si ingropat in perete si atunci aveti nevoie de un specialist care nu numai sa remedieze problema in timp cat mai rapid, dar sa fie in stare sa o si depisteze fara stricaciuni prea mari in gospodarie.

Iata cateva dintre cele mai des intalnite simptome, defectiuni si inovatii si manopera instalatii electrice.

1 – Sigurantele panoului electric sar foarte des, si mai ales atunci cand folosim un anumit aparat electric – este un semn clar ca circuitul electric care alimenteaza acel aparat are pe undeva un defect. Manopera instalatii electrice care se va face necesara acum este verificarea acelui circuit electric, eventual al cablurilor lui, verificarea modului in care este cablat la panou acel circuit, si, deloc de neglijat, verificarea chiar a aparatului electric care declanseaza aceasta problema.

2 – Arderea frecventa a becurilor – poate semnala, de asemenea, o problema de circuite electrice. Din nou pot fi de vina cablurile poate prea uzate, intrerupatorul sau chiar corpul de iluminat. Un specialist in manopera instalatii electrice va afla exact care este cauza si va rezolva problema.

3 – Scurtcircuite si flame la prize sau intrerupatoare – acestea nu sunt de loc de trecut cu vederea pentru ca ele pot declansa incendii devastatoare. Daca observati aceste simptome, sa stiti ca sunteti intr-o situatie de urgenta si este necesar sa apelati cat mai repede la un mester priceput in manopera instalatii electrice! Nu mai asteptati!

4 – Panoul electric scoate zgomote noi sau nu functioneaza corect incarcandu-va cu mult factura de curent electric? Acestea pot fi simptome clare ca el trebuie inlocuit. Veti avea nevoie de un mester care se pricepe la manopera instalatii electrice, dar si de un reprezentant din partea ENEL-ului.

5 – Aveti nevoie sa montati prize sau intrerupatoare noi  – un electrician priceput cu experienta in manopera instalatii electrice, va stii cum sa va rezolve dorinta.

6 – Doriti sa schimbati corpurile de iluminat – aceasta operatie necesita, din nou, un electrician priceput in manopera instalatii electrice. Nu va apucati singuri de aceasta schimbare pentru ca riscati sa va accidentati grav.

7 – Doriti sa instalati camere de supraveghere? Instalarea lor nu este deloc o operatie usoara, mai ales ca dorim si sa ne redea o imagine de ansamblu a spatiului unde le instalam, imagine pe care sa o putem urmari, eventual, on line de la calculatorul de la birou. E posibil ca specialistul in manopera instalatii electrice sa fie secondat de un specialist in montaj camere de supraveghere, pentru ca operatia necesita si cunostinte de telecomunicatii si internet.