De ce să fii electrician autorizat?

De ce să fii electrician autorizat?

Cel mai greu în zilele noastre este să îţi găseşti un loc de muncă stabil şi să-ţi cumperi o casă. Cel puţin acestea sunt problemele tinerilor. Cei mai mulţi dintre ei stau cu diplomele în setare pentru că nu le folosesc la nimic.

Sunt doar documente frumoase pe care stau scrise rezultatele a trei ani de muncă, de studiu, dar care, în lipsa unei experienţe care să ateste cu adevărat faptul că eşti bun în meseria respectivă, nu-ţi folosesc la nimic.

Tocmai de asta, acum cu toţii conştientizăm cât de importante erau şcolile de meserii. De acolo tinerii ieşeau cu un minim de experienţă într-o ocupaţie care se cauta pe piaţa muncii. Din păcate, prea puţini tineri mai aleg acum astfel de şcoli, dă mai bine să spui că ai terminat o facultate decât o şcoală profesională sau un liceu cu profil tehnic.

Ei bine, realitatea de pe piaţa muncii spune altceva. Hai să alegem o meserie. De exemplu electrician autorizat. De curiozizate am dat căutare pe lista locurilor de muncă vacante disponibilă pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Am găsit 145 de job-uri disponibile. Se caută electricieni autorizaţi în construcţii, în domeniul auto sau în naval. Sunt posturi în toată ţara. Mai mult decât atât, lipsa acestor meseriaşi îi face pe angajatori să accepte chiar şi începători. Şi în această situaţie sunt şi alte ocupaţii.

Dar revenind la electrician autorizat aş vrea să vă spun că această meserie este ofertată de mulţi patroni, atât din ţară cât şi din străinătate, iar aceştia sunt dispuşi să plătească foarte bine un om capabil şi serios. Tocmai de aceea mi se pare formidabil ca un tânăr căruia îi place măcar un pic acest domeniu tehnic să se îndrepte încă de la liceu către meseria de electrician autorizat. După ce va termina un liceu de profil sau chiar o şcoală profesională unde va dobândi atât cunoştinţe teoretice cât şi aptitudini practice va putea obţine autorizarea din partea Autorităţii Naţionale de Reglementări în Domeniul Energiei (ANRE). Sunt câţiva paşi simpli dar la finalul cărora vei avea atât o diplomă recunoscută la nivel European cât şi o meserie de electrician autorizat. Şi vorba aia: “meseria e brăţară de aur”.

Să nu mai spun că serviciul îl vei găsi imediat, iar dacă dovedeşti seriozitate cu siguranţă te vei face cunoscut şi în cercul de cunoştinţe şi aşa vei avea şi diferite lucrări de întreţinere la domiciul solicitanţilor. Cu meseria în mână nu se moare de foame, cu diploma în sertar şi fără experienţă, da!