De ce sa apelam la un electrician autorizat

De ce sa apelam la un electrician autorizat

Cand vine vorba de repararea instalatiilor electrice in casa, majoritatea celor care se apuca sa faca reparatii pe cont propriu o fac din doua motive. Unul, desigur, este pentru ca unele lucrari nu par complicate. Celalalt motiv este pentru a face economie. Majoritatea se incadreaza in a doua categorie, dar rezultatele sunt adesea exact opuse. 

Costul adesea ridicat al efectuarii lucrarilor pe cont propriu

“Mesterii” de ocazie ajung adesea sa cheltuiasca aproape dublu fata de ceea ce au bugetat din cauza unei planificari deficitare, a lipsei de cunostinte si a greselilor costisitoare.

Cand sa apelezi la un electrician autorizat?

Luminile din casa palpaie

O lumina care palpaie inseamna probabil ca aveti o problema de cablare. Aceasta problema ar putea fi localizata la dispozitiv intr-un scenariu optim. Cel mai rau scenariu ar putea indica cablarea rupta sau faptul ca puterea utilizata depaseste capacitatile prizei, ambele fiind potentiale pericole de incendiu.

Rugina sau coroziune

Daca observati semne de rugina sau coroziune in jurul tabloul electric este timpul sa apelati un electrician reparatii electrice. Umezeala se apropie de panoul dvs., ceea ce reprezinta un mare pericol pentru sistemul electric si siguranta casei dvs.

Sigurantele sar des

Sigurantele vor sari din cand in cand, dar daca aveti un banc de lumini sau priza care le declanseaza in mod regulat, este timpul sa va contactati electricianul pentru o evaluare. Sigurantele care sar in mod repetat indica faptul ca poate exista o problema de cablare defecta care trebuie rezolvata intr-unul sau mai multe circuite de acasa.

Lipsa elementelor de protectie

In spatiile casei in care este prezenta apa (de exemplu: bucataria, baile, garajul) prizele ar trebui sa aiba intrerupatoare de circuit la pamant pentru a va proteja de electrocutare in cazul in care apa intra in contact cu priza. Daca nu aveti aceste tipuri de prize in zonele predispuse la umiditate, este timpul pentru o modernizare “cu siguranta”.

Soc electric

Acesta pare destul de simplu, dar daca primiti un soc atunci cand atingeti usor orice intrerupator, priza sau suprafata electrica, este timpul sa apelati un profesionist. Prizele calde sunt, de asemenea, un semn ca exista o suprasarcina sau o problema interna de cablare care trebuie solutionata. Verificati ocazional prizele din jurul casei dvs. cu acest „test tactil” pentru a va asigura ca nu se confrunta cu aceste probleme.

Cablare de peste 20 de ani

Daca locuinta dvs. a fost construita acum mai bine de 20 de ani, este timpul pentru un upgrade al instalatiei electrice. In ultimile doua decenii, consumul electric al casei noastre a crescut dramatic din cauza inovatiilor tehnologice, cum ar fi computerele de acasa, tabletele, telefoanele, dispozitivele inteligente de acasa etc. ca casa dvs. este suficient de cablata si poate face fata consumului electric de zi cu zi.

Prea multe prelungitoare

Daca va bazati pe prelungitoare in jurul casei pentru a alimenta aparatele mici sau articolele folosite in mod regulat, este timpul sa apelati un electrician pentru a avea instalate noi prize. Prelugitoarele sunt optiuni de alimentare convenabile, pe termen scurt, dar utilizarea acestora pentru solutii pe termen lung poate declansa supraincalzirea si riscul de incendiu electric.

De ce sa apelezi la un electrician autorizat?

Iata cateva avantaje ale apelarii la un electrician autorizat:

  • Siguranta – electricitatea poate fi periculoasa si chiar mortala . Electricienii autorizati au experienta si expertiza necesare pentru a va asigura siguranta familiei atunci cand se ocupa de probleme la instalatia electrica.
  • Lucrarea este realizata corect – O lucrare electrica de bricolaj slab realizata, oricat de mica, poate duce la rezultate dezastruoase. Șocurile electrice, incendiile si defectiunile sistemului electric sunt doar cateva, dar totusi probleme semnificative care pot aparea daca lucrarea de cablare nu este corecta.
  • Dispozitivele electronice scumpe sunt sigure – O lucrare de cablare inferioara este un dezastru care asteapta sa se intample in ceea ce priveste dispozitivele dvs. electronice. Laptopuri, sisteme Home Cinema, televizoarele si alte dispozitive sunt foarte sensibile chiar si la cea mai mica supratensiune. Un circuit cablat necorespunzator poate distruge aceste dispozitive in cateva secunde in caz de supratensiune. Electricienii autorizati stiu cum sa conecteze circuitele care vor fi utilizate in mod corespunzator.