10 motive pentru care chiar trebuie sa chemi un electrician

10 motive pentru care chiar trebuie sa chemi un electrician

Multe din interventiile la instalatiile electrice se fac in regim “Do it Yourself”. E drept, poti economisi bani. Dar aceste interventii sunt periculoase, iar unele, chiar ilegale.

Nu ar trebui sa risti niciodata sanatatea si siguranta ta, a celor dragi si a casei tale. Un videoclip de pe YouTube nu va poate inlocui ani de experienta si nici nu va acoperi daunele provocate daca ceva nu merge din prima.

Apeleaza intotdeauna la un electrician autorizat ANRE. Iata zece motive pentru care ar trebui sa o faci:

1. Priza defecta

Ai o priza care merge cu intreruperi? Sau care nu functioneaza deloc? Daca aveti o priza care nu furnizeaza energie electrica atunci cand este conectat un aparat electric, trebuie sa chemi un electrician pentru a remedia aceasta problema. O priza defecta poate cauza un scurt circuit care nu numai ca va pune in pericol sanatatea (si chiar viata) dar poate afecta instalatia electrica din toata casa.

2. Probleme cu sigurantele 

Daca sigurantele “sar” in mod constant e un semn ca ai nevoie de un electrician pentru a verifica instalatia electrica si tabloul electric. Tabloul electric este punctul central al instalatiei electrice. Desi problema ar putea fi minora, este intotdeauna mai sigur sa angajezi un profesionist pentru a o arunca o privire. Majoritatea electricienilor vor analiza si  diagnostica problema gratuit!

3. Protectie la supratensiune

Da, sunt sigur ca ati mai auzit de acest lucru si este posibil sa nu stiti ce este. Protectia la supratensiune va protejeaza casa, aparatele si sanatatea generala a sistemului electric in caz de supratensiune. Ultimul lucru pe care doriti sa-l faceti este sa inlocuiti un aparat scump din cauza unei supratensiuni, iar apelarea unui profesionist pentru a va proteja casa ar putea economisi bani pe termen lung.

4. Te muti in casa noua  

Indiferent daca doresti ca noua casa sa fie modernizata sau trebuie doar sa remediezi unele probleme la instalatiile electrice vechi, inainte de te muta, apeleaza un electrician autorizat. O verificare prealabila te scuteste de posibile probleme ulterioare.

5. Casa ta are peste 30 de ani

Este sigur atunci ca si cablajul si chiar panoul electric de acasa sunt depasite. Reteaua electrica invechita poate fi periculoasa. Efectueaza verificarile si modernizarile necesare cu un electrician calificat si cu experienta.

6. Eficienta energetica  

Becurile cu incandescenta sunt invechite. Becurile LED sunt economice dar pot fi prea stralucitoare. Incearca sa treci la un comutator de reglare compatibil cu tehnologia LED pentru a regla intensitatea luminii.

7. Comutatoare de siguranta 

Baile si bucatariile au nevoie de intrerupatoare de siguranta. De ce? Ei bine, pentru ca sunt aproape de sursele de apa. Daca nu ai intrerupatoare de siguranta instalate in bucatarie sau baie nu mai sta pe ganduri, cheama un electrician.

8. Lumini intermitente 

Aceasta inseamna ca ceva afecteaza sarcina electrica. Ar putea fi o problema de cablare sau de panou. Oricum ar fi, cheama un electrician sa verifice panoul electric.

9. Prea multe fire. Organizeaza! 

Da, electricienii fac si asta. Firele se organizeaza, se ascund in trasee de cablu. Nu vrei sa te impiedici de fiecare data in cablurile de la sistemul tau surround.

10. Scantei 

Daca vezi scantei sau auzi sunete ciudate, suna un electrician cat mai curand posibil. Situatia este urgenta, existant pericol de incendiu.

Acestea sunt doar cateva motive pentru care ar trebui sa chemi un electrician autorizat ANRE. Nu mai sta pe ganduri, siguranta ta este mult mai importanta. Nu face economie incercand sa remediezi singur problemele de natura electrica. Experienta, cunostintele in domeniu si atestarile obtinute pentru a lucra cu electricitatea, fac diferenta dintre un specialist si o persoana necalificata.