7 dintre cele mai solicitate reparatii instalatii electrice

7 dintre cele mai solicitate reparatii instalatii electrice

Ca este vorba despre un apartament, o casa, o vila, o hala sau un alt gen de spatiu comercial, necesitatea de reparatii instalatii electrice, interioare sau exterioare, poate aparea in orice caz. E recomandat sa cautati o firma specializata in reparatii instalatii electrice care va poate oferi garantie nu numai pentru lucrarea executata, ci si pentru materialele folosite.

In continuare vom trece in revista sapte dintre cele mai des solicitate reparatii instalatii electrice.

1 – Reconditionarea instalatiei electrice vechi – una dintre cele mai dese solicitari in ce priveste reparatii instalatii electrice

La achizitionarea unui imobil mai vechi, prima grija a noului proprietar va fi sa reconditioneze, sa modifice si chiar sa extinda instalatia electrica existenta. Desigur, o firma specializata in reparatii instalatii electrice va dispune de echipa, materialele si sculele necesare pentru a solutiona acest serviciu in timp cat mai util.

2 – Schimbarea contorului

Dupa repararea sau chiar modificarea instalatiei electrice vechi, e posibil ca firma specializata in reparatii instalatii electrice, in urma calculelor de consum realizate, sa constate ce tabloul vechi nu mai corespunde noii instalatiei electrice si sa va sugereze sa schimbati contorul. La aceasta operatie va trebui sa aveti in vedere si prezenta unui reprezentant ENEL.

3 – Montare de corpuri de iluminat cu senzori

Desi nu se incadreaza la reparatii instalatii electrice, tot mai multi utilizatori, pentru a reduce cat de mult posibil consumul de energie electrica, doresc sa instaleze in locurile cu trafic sporadic, dar care necesita iluminare, corpuri de iluminat cu senzori. Acestea reduc sesizabil consumul de energie electrica datorita faptului ca mentin lumina aprinsa doar daca sesizeaza miscare in zona.

4 – Montare de protectie impotriva socurilor electrice

Socurile electrice, sau curentarile, pot fi foarte neplacute. Ele pot aparea ori de cate ori omul intra in contact deschis cu reteaua electrica, iar acest fapt poate fi facilitat chiar si de un corp de iluminat defect. Una dintre cele mai mari probleme, insa, sunt prizele si posibilitatea ca cei mici sa introduca obiecte conductoare de curent in acestea. Oricare ar fi situatia, protectia aceasta poate fi de mare folos! Este un dispozitiv, sau un releu, care se monteaza pe contor si direct la firele care vin de pe stalp. El va face ca in caz de soc electric sa se intrerupa alimentarea cu energie electrica prin decuplarea sigurantelor de la panou. O masura simpla dar eficienta care se poate incadra in reparatii instalatii electrice si pe care o recomandam calduros.

5 – Reparatii sau montare instalatii de climatizare

Odata cu trecerea anilor, datorita schimbarilor de clima, aparatele de aer conditionat, sau climatizoarele, au devenit o necesitate in orice apartament, casa sau birou. Ca e vorba de montarea unui aparat nou sau repozitionarea unuia deja existent, tot mai multi utilizatori apeleaza la firme de reparatii instalatii electrice si pentru aceasta operatie. De aceea firmele de reparatii instalatii electrice si-au extins gama de servicii oferind, mai nou, si aceasta manopera.

6 – Reparatii prize si corpuri de iluminat

Sunt multi cei care aleg sa isi repare singuri prizele si corpurile de iluminat, fara sa stie ca se expun astfel la un real pericol. Este recomandat sa solicitati un specialist in reparatii instalatii electrice! Acesta va sti exact ce are de facut, eliminand pentru inceput orice factor de risc, va avea sculele si materialele necesare reparatiei si, mai mult, va va oferi si garantie pentru ceea cea a facut.

7 – Schimbarea sigurantelor

Operatia nu pare a fi deloc una complicata, dar, daca nu va pricepeti, mai bine chemati pe cineva care s-a mai ocupat de reparatii instalatii electrice. Acum exista sigurantele automate care va pot scapa de multa bataie de cap, iar un specialist stie ca e suficient sa le inlocuiasca pe cele vechi cu acestea noi, care doar sar cand este necesar si nu se mai ard. Repunerea lor pe pozitia de functionare fiind extrem de usor de realizat chiar de dumneavoastra.