Cele mai des intalnite interventii electrice dintr-o locuinta

Cele mai des intalnite interventii electrice dintr-o locuinta

Orice problema de natura electrica trebuie lasata pe seama personalului calificat. Oricat de mult ai dori sa o rezolvi singur, riscurile pe care le implica interventia unei persoane neautorizate sunt ridicate si pot afecta siguranta familiei si a locuintei.

Fie ca vrei sa schimbi o priza sau sa instalezi un nou corp de iluminat, un electrician autorizat detine cunostintele si echipamentele necesare pentru a efectua in conditii de siguranta orice lucrare electrica in interiorul casei tale. Desi acest lucru presupune un cost suplimentar, alegand o persoana cu experienta, ai garantia unor lucrari rapide si eficiente.  Iata care sunt cele mai solicitate interventii electrice dintr-o locuinta:

Repararea sau inlocuirea unei prize sau a unui intrerupator

Este genul de lucrare pe care ai tendinta de a o efectua singur, insa poate fi deosebit de periculos daca nu ai pregatirea necesara chiar si pentru aceste mici proiecte electrice. Angajarea unui electrician profesionist nu numai ca te va proteja de accidente, dar va proteja si locuinta impotriva incendiilor si ai garantia unor lucrari corect efectuate. 

Prizele si intrerupatoarele reprezinta o cauza importanta a producerii incendiilor cauzate de defectiuni ale instalatiei electrice. Daca lucrarea nu este efectuata corespunzator, poate atrage dupa sine pagube majore si riscuri letale.

Fie ca sunteti in procesul de reamenajare sau doriti sa schimbati prizele si intrerupatoarele din motive estetice si functionale, un electrician autorizat asigura garantia si siguranta lucrarii.

Montarea unui nou corp de iluminat 

Desi pare un procedeu simplu, montarea corpurilor de iluminat de catre o persoana neautorizata poate fi periculoasa pentru acea persoana si pentru locuinta respectiva. Daca legaturile nu sunt executate corespunzator exista riscul de electrocutare si de incendiu.

Un electrian autorizat executa intreaga operatiune de instalare a corpurilor de iluminat respectand regulile de protectie a muncii, cu scopul de a evita orice tip de accidente cu urmari grave.

Montajul corpurilor de iluminat se poate realiza incastrat, suspendat sau aparent, iar un electrician cu experienta poate realiza rapid si eficient aceasta lucrare. Deasemenea va poate oferi sfaturi in alegerea iluminatului in functie de zona de amplasare, a economiei de energie electrica si functionalitate.

Repararea, montarea sau inlocuirea unui tablou electric

Interventia unei persoane neautorizate fara respectarea normelor de siguranta pentru a realiza o astfel de lucrare, poate avea efecte negative, ducand la suprasolicitarea instalatiei electrice si in cel mai rau caz la incendii generate de o fluctuatie de tensiune sau de un simplu scurtcircuit.

O locuinta in care exista un numar mare de aparate electronice si electrocasnice necesita un tablou electric imbunatatit, mai performant, mai sigur si mai eficient din punct de vedere energetic. Daca sigurantele sar sau ai observat scantei si zgomote noi la panoul electric si acesta functioneaza altfel decat de obicei, este bine sa chemi un specialist care sa evalueze situatia.

Tabloul electric este cea mai importanta componenta din instalatia electrica, necesitand astfel o atentie sporita la capitolul intretinere, dar si inlocuire. 

Schimbarea tabloului electric inlatura orice risc de scurtcircuit sau de incendiu si trebuie realizata doar de catre persoane autorizate cu respectarea normelor de siguranta.

Montare protectii diferentiale impotriva electrocutarii

Pentru un plus de siguranta in locuinta exista posibilitatea montarii unor sisteme de protectie impotriva supratensiunii si a electrocutarii. Se monteaza in panoul electric un dispozitiv de protectie diferential foarte sensibil care decupleaza alimentarea cu energie electrica a intregii instalatii in caz de necesitate. Astfel, in cazul atingerii accidentale a unei parti din instalatia electrica aflata sub tensiune acesta are ca efect decuplarea sigurantelor de la panoul electric. Aceasta operatiune se va realiza de personal calificat si autorizat.

Inlocuirea instalatiilor electrice

Atunci cand prizele sau intrerupatoarele nu functioneaza sau se ard constant, cand exista fluctuatii de tensiune, corpurile de iluminat palpaie, va electrocutati des din cauza masinii de spalat sau a fierului de calcat, sau cand penele de curent sunt lungi si foarte dese, solutia potrivita este inlocuirea instalatiei electrice. O instalatie veche, bazata pe fire de aluminiu se poate dovedi neperformanta, este subdimensionata fata de consumatorii casnici actuali si nu este conceputa sa faca fata tehnologiei moderne.

Refacerea intregii instalatii electrice dintr-o locuinta este o lucrare complexa care implica experienta unui electrician profesionist.

Un electrician autorizat lucreaza cu materiale de calitate si echipamente moderne, ce garanteaza calitatea fiecarei lucrari si ofera siguranta clientului. Aceasta operatiune presupune mai multe etape: dezafectarea cablurilor vechi, proiectarea instalatiei noi in functie de specificatiile beneficiarului si realizarea acesteia in conditii de siguranata.