5 motive pentru care o refacere de instalatii electrice este necesara

5 motive pentru care o refacere de instalatii electrice este necesara

Ai ajuns la capatul rabdarii cu prizele si becurile care se ard usor, din cauza fluctuatiilor de tensiune sau a legaturilor prost facute si crezi ca e nevoie de o refacere de instalatii electrice vechi este singura solutie?

Acum, de cand esti mamica, nevoile tale pentru consumul de electricitate sunt mai mari si ai neaparat nevoie sa fie functional suta la suta fara sa iti creeze probleme, tocmai intr-o perioada cand ai nevoie de liniste.

Atunci cand te muti in casa noua verifica daca este sau nu nevoie de o refacere a instalatiei electrice. Fa asta chiar daca nu par sa fie probleme.

Iti pui semne de intrebare daca este cazul sa refaci sau nu intreaga instalatie electrica din propria locuinta, mai ales in ultima perioada, cand problemele pe care ti le creeaza iti dau batai de cap? Cere sfaturile unui electrician bun care iti va spune daca este cazul sau ori ba sa refaci vechea instalatie electrica din casa. Unul autorizat si cu experienta iti va asigura garantia lucrarii si va reface intreaga instalatie electrica, daca este cazul, intr-un timp cat mai scurt.

Refacere instalatii electrice – o necesitate cand apar probleme legate de curent

Iata cand este cazul sa consulti un specialist, pentru refacerea instalatiei electrice din propria casa:

1. Prizele se ard constant

Te-ai trezit in miez de noapte sa incalzesti laptele celui mic si aveai nevoie de cuptorul cu microunde, insa singura priza din bucatarie s-a ars subit si esti nevoita sa improvizezi ceva, pentru a nu-l lasa pe cel mic sa planga. Daca astfel de situatii se tot repeta, este clar ca ceva nu functioneaza la instalatia electrica din locuinta sau poate au sarit sigurantele si trebuie refacuta sau trebuie intervenit in caz de urgenta. Daca situatia o impune, puteti cauta un electrician, care actioneaza in regim de urgenta.

2. Penele de curent electric sunt lungi si dese

Ce poate fi mai neplacut decat lipsa curentului electric in miez de noapte, cand trebuie sa te trezesti, ca orice mamica, sa alapteze puiul sau sa ii alini plansetele. Daca ai constat ca ramai fara curent electric in propria locuinta, din ce in ce mai des si la ore din ce in ce mai nepotrivite iar acest lucru se intampla doar la tine, trebuie sa iti dea de gandit ca sunt probleme la instalatia electrica. Poate este nevoie de refacerea integrala a instalatiei electrice sau doar o verificare firele si legaturile incorect facute.

3. La atingere, anumite prize curenteaza

In momentul in care priza de la baie sau cea care este destinata masinii de spalat rufe, curenteaza la atingere sau cand mergi desculta prin baie si ai simtit asta destul de des, in ultima perioada este cazul sa iei masuri. Nu trebuie sa te alarmezi, e posibil sa nu fie nevoie de refacerea instalatiei electrice, ci doar realizarea unei impamantari la acea priza. In orice caz, cel care va sti exact ce trebuie facut este un electrician autorizat. Apeleaza de urgenta la unul, pentru a evita eventualele pericole de electrocutare.

4. Sesizezi fluctuatii de tensiune in becuri si alte aparate din casa

Atunci cand apar fluctuatiile de tensiune la becuri ori la regulatorul de tensiune al centralei electrice consulta un specialist din timp, pentru a evita ca intreaga aparatura din casa sa se arda. Unele aparate electrice sau electrocasnice pot fi extrem de sensibile la fluctuatiile de tensiune si se pot arde usor. Un electrician iti poate spune din ce cauza apar aceste fluctuatii de tensiune si iti va confirma daca este cazul sa refaci instalatia electrica din casa sau nu.

5. Centrala electrica da semne ca are probleme

In momentul in care vrei sa-i faci baita celui mic si observi ca nu mai vine apa calda, ci doar rece si se intampla destul de des, e clar ca sunt probleme la centrala electrica din propria locuinta. E posibil sa fie probleme la sigurante sau circuitele electrice vechi, mai ales daca te confrunti cu situatii similare si la alti consumatori electrici din casa. In acest caz va fi nevoie de refacerea instalatiei electrice sau doar trebuie inlocuite anumite piese la centrala.

Indiferent de problema cu care te confrunti, la partea electrica din propria locuinta, nu ezita sa ceri parerea unui specialist si sa refaci intreaga instalatie, daca este cazul, pentru siguranta ta si a familiei tale. Poti gasi specialist pe orice problema legata de electricitate si nu numai pe electrician-autorizat.com.ro.