Tine-ti casa in siguranta! Refacerea instalatiei electrice cu un electrician autorizat

Tine-ti casa in siguranta! Refacerea instalatiei electrice cu un electrician autorizat

Tocmai ati achizitionat un apartament sau o casa mai veche, atunci refacerea instalatiei electrice trebuie sa fie o prioritate inaintea altor amenajari care se fac ulterior intr-un camin.

Un asemenea proiect de anvergura trebuie refacut cu ajutorul unui electrician autorizat ANRE, care este in masura sa intervina la intreaga instalatie electrica si sa aduca orice fel de modificari asupra acesteia. E foarte important ca aceasta refacere instalatii electrice sa se faca doar de un specialist, pentru a te asigura ca unul dintre cele mai de pret bunuri ale tale si ale familiei tale, casa, este in siguranta.

Familia s-a marit si sunteti nevoiti sa cautati o locuinta mai mai spatioasa, insa nu va permiteti decat una intr-o cladire mai veche? In acest caz, refacerea instalatiei electrice trebuie sa fie o prioritate, pentru siguranta intregii familii. In prezent, nevoile de consum electric sunt mult mai mari si le depasesc semnificativ pe cele din timpul comunismului, cand locuintele au fost realizate sa suporte un anumit nivel de consum.

Aparate de aer conditionat, masini de spalat automate ori alte aparaturi electrocasnice si fel de fel de gadgeturi sofisticate pentru copii, sunt nelipsite din locuinta omului modern de astazi. Insa, de cele mai multe ori, acestea maresc consumul de electricitate, instalatia veche nefiind conceputa sa suporte o astfel de incarcatura electrica. De aceea, in astfel de conditii se poate impune o refacere a intregii instalatii electrice.

V-ati decis sa faceti o refacere de instalatii electrice? Iata ce trebuie sa luati in calcul:

In momentul in care demarati o astfel de lucrare este indicat sa anuntati vecinii, deoarece zgomotele si disconfortul pe care le veti crea vor fi destul de deranjante iar durata intregii lucrari se va intinde pe parcusul unei saptamani. De asemenea, trebuie luate in calcul si costurile mari cu manopera si materialele ce trebuie inlocuite.

Cautati un electrician bun, cu autorizatie, care este in masura sa faca cele mai bune recomandari cu privire la alegerea materialelor si amplasarea intregului circuit electric.

Preturile pentru refacerea instalatiei electrice dintr-un apartament vechi pot varia. in functie de complexitatea lucrarii si de cerintele proprietarului. In medie, acestea sunt cuprinse intre 1000 si 3000 de lei pentru garsoniere sau apartamente cu doua si trei camere. Insa, daca pretentiile dumneavoastra vor fi mai mari, camerele mai spatioase si lucrarea mai complexa, preturile vor fi mai mari.

Este indicat sa nu va mutati in locuinta nou achizitionata, mai ales cu copii mici, decat dupa terminarea lucrarilor si amenajarea intregului apartament. Durata pentru refacerea intregii instalatii electrice dintr-o locuinta, poate ajunge pana la o saptamana sau mai mult.

In cazul in care se reface intreaga instalatie electrica dintr-un apartament sau o casa, care se va transforma oricum in santier, este recomandat sa se ascunda cablurile prin pereti si sa se monteze o priza Tv in fiecare camera, cu legatura intr-o doza la intrarea in casa.

Iata ce trebuie sa respecte un electrician bun, cand incepe refacerea intregii instalatii electrice:

  • va dezafecta instalatia veche prin debransarea tabloului electric si scoaterea cablurilor vechi;
  • se vor trasa noi trasee si circuite electrice intr-un numar mult mai mare, se inlocuiesc cablurile vechi cu unele noi ;
  • se vor pozitiona prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat in locuri stabilite de comun acord cu proprietarul;
  • se fac noi santuri in tencuiala sau beton pentru a face loc noilor trasee de cabluri;
  • dupa finalizarea santurilor, facute in pereti, se realizeaza traselele de cabluri;
  • va realiza noi circuite pentru masina de spalat automata;
  • se monteaja dozele de aparat si cele de legatura, realizarea conexiunilor electrice si probarea instalatiei electrice;
  • la final se monteaza un tablou electric mai performant, care trebuie sa corespunda noilor norme in vigoare iar apoi se monteaza prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat.

Un electrician ieftin si mai putin competent este usor de gasit, insa unul care practica preturi decente si lucreaza profesionist poate fi mai greu de gasit sau extrem de ocupat. De aceea, pentru astfel de lucrari de mare anvergura si complexitate, precum schimbarea intregii instalatii electrice din locuinta, nu este recomandat sa apelati la orice fel de electrician, ci doar la unul autorizat. Acesta va ofera garantia si siguranta lucrarii, pentru siguranta si confortul intregii familii. Daca ai nevoie de un astfel de specialist il poti gasi pe electrician-autorizat.com.ro.