Suplimentare circuite electrice

Suplimentare circuite electrice

Orice consumator electric nou poate necesita suplimentarea circuitelor electrice existente. Astfel, daca montam un aparat de aer conditionat in plus, o masina de spalat, o plita electrica, o centrala termica sau orice alt consumator electric pe care il vom folosi aproape zilnic, pentru a nu avea surprize neplacute, este bine sa apelam la un specialist in domeniu, care sa faca masuratorile necesare si, daca este nevoie, sa ne suplimenteze circuitele electrice.

La cine apelam pentru masuratori si suplimentare circuite electrice?

E bine de stiut faptul ca in contractul cu furnizorul de energie electrica este mentionat cat se poate de explicit ca orice interventie in reteaua electrica va fi realizata doar de un electrician autorizat ANRE. In caz contrar putem pierde suportul furnizorului intrand chiar in conflict cu el. De aceea, este recomandat sa apelati la o firma specializata in lucrari electrice, pentru ca acestea cunosc foarte bine clauzele contractuale cu furnizorul de energie electrica si au angajati numai electricieni autorizati ANRE.

In plus, o firma specializata in acest gen de lucrari, va va oferi garantie pentru lucrarea executata! Astfel, daca in perioada de garantie apar stricaciuni, ei sunt obligati sa vina si sa le remedieze gratuit. Firmele, fata de particulari, lucreaza cu preturi corecte si transparente! Mai mult, vor emite factura si chitanta pentru lucrarea respectiva! Sun firme care, in functie de dimensiunile lucrarilor, sunt deschise catre negocierea pretului manoperei. Deloc de neglijat este faptul ca o lucrare de suplimentare a circuitelor electrice de anvergura poate dura mai multe zile, ceea ce pentru dumneavoastra poate crea un real disconfort domestic! Firmele specializate, fata de un particular, au posibilitatea sa trimita echipe de electricieni autorizati ANRE care sa termine lucrarea in timp cat mai scurt!

Proiectarea si suplimentarea circuitelor electrice

Prima etapa in suplimentarea circuitelor electrice este proiectarea acestora! Este o etapa importanta care include si masuratorile necesare. O lucrare bine executata si care sa reziste in timp fara probleme, are nevoie de o proiectare atenta si minutioasa! Tata timp cat nu lasam lucrurile la voia intamplarii si le sistematizam, masuram si programam, ele vor da rezultatul dorit si vor fi si rezistente in timp! Atentie, proiectarea se va realiza numai de catre firme specializate!

Cand avem nevoie de suplimentarea circuitelor electrice?

Se poate intampla sa fi achizitionat un imobil sau o casa, ati facut verificarile sistemului electric si acesta se dovedeste a fi corespunzator, dar necesita unele suplimentari pentru unele camere. De exemplu in bucatarie aveti o singura priza si ati avea nevoie de inca doua prize in plus pentru a alimenta atat frigiderul, cat si masina de spalat si plita electrica! Ar trebui sa fim constienti ca, ori de cate ori achizitionam un obiect de uz casnic nou, vom avea si un consumator de energie electrica nou! E foarte posibil ca pentru acesta sa nu avem posibilitatea de alimentare, sau aceasta sa existe dar sa nu fie in parametrii recomandati de producator. De exemplu avem nevoie de o priza cu impamantare in plus pentru masina de spalat! Oricum ar fi, suplimentarea consumatorilor inseamna de multe ori si suplimentarea circuitelor electrice si, mai mult, ele pot duce chiar si la schimbarea tabloului electric, cel deja existent nemaifiind compatibil!

De obicei, la suplimentarea circuitelor electrice se schimba si tabloul electric cu unul automat, modern si cu parametrii optimi de functionare si securitate. Daca se va schimba si tabloul electric, insa, vom avea nevoie de prezenta unui reprezentant ENEL, conform contractului semnat cu ei. Firmele specializate in acest gen de manopera cunosc si acest aspect, asa ca va vor sugera sa va luati o marja de 2 sau chiar 3 zile cat dureaza intre solicitarea unui reprezentant ENEL si prezentarea acestuia la domiciliul dumneavoastra.