Preturi schimbarea instalatiei electrice de apartamente, garsoniere

Preturi schimbarea instalatiei electrice de apartamente, garsoniere

Daca esti norocosul proprietar al unui apartament vechi, ce necesita schimbarea intregii instalatii electrice, insa nu stii care sunt preturile practicate pentru astfel de interventii, cere ajutorul unui specialist.

Pentru lucrari ample de refacere a intregii instalatii electrice, atat pentru un apartament de doua, trei sau patru camere ori o garsoniera, preturile difera, in functie de durata lucrarilor.

Insa, nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la preturile pentru lucrarile de instalatii electrice complexe, daca apelezi la serviciile unui electrician autorizat ANRE. Ofera transparenta costurilor si da dovada de corectitudine in acest sens.

Trebuie sa ai in vedere in primul rand ca inlocuirea vechii instalatii electrice este primul lucru pe care trebuie sa il faci daca detii sau ai cumparat un apartament de doua, trei sau patru camere, mai vechi de 25 de ani. Mai ales ca in zilele noastre, nevoile de consum sunt mai mari, decat erau in trecut. In urma cu peste 20 de ani, instalatiile electrice ale blocurilor au fost realizate in functie de consumatorii electrici, existenti la acea vreme.

De la aparate de aer conditionat, masini de spalat rufe, vase, cuptoare cu microunde si alte gadget-uri electrice sofisticate, pentru casa, consumatorii electrici folositi in majoritatea locuintelor s-au inmultit considerabil. Astfel, instalatia veche nu mai poate suporta incarcatura electrica din zilele noastre, fiind nevoie urgent de inlocuirea intregii instalatii.

Pentru o buna functionare a instalatiei electrice din locuinta ta apeleaza la serviciile unui electrician autorizat, care ofera la pachet calitate, siguranta si preturi corecte.

Inainte de a demara o astfel de lucrare mai complexa, ce presupune pereti sparti si zgomot puternic, este recomandat sa instiintati administratorul despre neplacerile create. Trebuie neaparat respectat programul de liniste impus de lege, iar lucrarile sa fie realizate intr-un timp cat mai scurt. Cu ajutorul unui electrician autorizat lucrarile se vor desfasura ca la carte si vei scapa de probleme intr-un timp cat mai scurt.

Un electrician autorizat practica preturi corecte la lucrarile de instalatii electrice.

In momentul in care doresti sa incepi lucari de schimbare sau inlocuire a instalatiei electrice din apartament, la preturi corecte, un electrician va face urmatorii pasi:

  • Dezafecteaza instalatia veche din pereti, scoate firele electrice din pereti si dezafecteaza vechiul tablou electric.
  • Se vor folosi materiale si tehnici noi pentru noua instalatie electrica. Din acest motiv se fac noi trasee de cabluri, numarul circuitelor electrice fiind mai mare.
  • Se creeaza noi santuri in tencuiala sau beton, pentru a face loc noilor trasee de cabluri.
  • Se pozitioneaza prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat in locul unde au fost sau se pot repozitiona in alte zone.
  • Dupa trasarea santurilor se realizeaza noile trasee de cabluri.
  • Se monteaza dozele de aparat si cele de legatura, se fac conexiunile electrice si se probeaza instalatia.
  • Se monteaza tabloul electric, care trebuie sa corespunda noilor norme in vigoare.
  • In final se monteaza prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat.

Pentru lucrari de mare anvergura, precum refacerea intregii instalatii electrice, nu apelati la orice fel de mester, ci doar la un electrician autorizat ANRE, care ofera preturi transperente, garantia si siguranta lucrarii.

Preturi corecte pentru schimbarea instalatiei electrice la garsoniere, apartamente cu doua, trei sau patru camere

  • Preturi instalatie electrica garsoniere

In ceea ce priveste preturile pentru inlocuirea instalatiei electrice pentru o garsoniera, acestea pot incepe de la 1200 de lei in capitala, iar termenul de executie a lucrarilor se intind pe durata a trei sau patru zile lucratoare.

  • Preturi instalatie electrica apartament cu doua, trei sau patru camere

Preturile practicate de electricieni pentru apartamentele de doua camere ajung la aproximativ 2.000 de lei, iar durata de executie nu poate depasi o saptamana.

Pentru apartamentele cu trei camere, pretul mediu de schimbare a instalatiei electrice se invarte in jurul sumei de 2.500 de lei, iar procesul dureaza aproximativ o 4 zile. In ceea ce priveste apartamentele cu patru camere, un electrician autorizat cere un pret de aproximativ 3.000 de lei, iar durata de executie este de aproape o saptamana.

Desigur, preturile pot varia in functie de complexitatea lucrarilor, iar daca cerintele proprietarului sunt mari, creste si volumul de munca si costul lucrarilor.

Pentru inlocuirea unui tablou electric de apartament, ce include si deplasarea se practica un prêt de aproximativ 180 de lei.

Pentru trasee, ce trebuie stabilite sub tencuiala, pretul este in jur de 5,5 lei/metru liniar.

Acum, ca lucrurile sunt clare in privinta preturilor corecte stabilite la refacerea instalatiei electrice dintr-un apartament, poti demara lucrarile necesare, cu ajutorul unui electrician autorizat ANRE