Mentenanta instalatiilor electrice

Mentenanta instalatiilor electrice

De ce am avea nevoie de mentenanta instalatiilor electrice atata timp cat functioneaza? In general sunam la un electrician autorizat doar cand avem probleme.

Este bine de stiut insa ca lucrarile de mentanta instalatii electrice sunt esentiale pentru functionarea in parametrii optimi precum si pentru siguranta instalatiei electrice. Prevenind problemele reduci costurile cu reparatia – pe de o parte costurile reparatiei sunt mai mici datorita defectiunilor mai „mici” ce vor aparea, pe de alta numarul reparatiilor „capitale” va scadea in timp.

Lucrarile de mentenanta instalatii electrice se fac in general catre societati comerciale. Riscurile mai mari, atat economice cat si juridice fac ca societatile comerciale sa fie mai atente cu intretinerea instalatiei electrice. Lipsa mentenantei sau mentenanta necorespunzatoare poate duce la avarii ale utilajelor, intreruperi accidentale de energie precum si, mai grav, la aparitia accidentelor de munca.

Pentru o societate comerciala riscul economic este mult mai mare. Investitii mari in utilaje pot fi puse in pericol de o instalatie electrica ce nu functioneaza la parametrii corespunzatori. De multe ori garantia utilajelor nu acopera aceste situatii, iar reparatiile, deseori destul de costisitoare se fac din bugetul companiei.

Este important de stiut ca si pentru persoanele fizice, simpli propietari ai unui apartament, este recomandata efectuarea de verificari periodice ale instalatiei electrice. Se poate astfel creste durata de viata a sistemului de iluminat, a electrocasnicelor si a tuturor aparatelor din casa. Intotdeauna este mai ieftin sa previi!

Serviciile de mentenanta si reparatii trebuie efectuate intotdeauna de un electrician autorizat ANRE. Trebuie evitat contactul cu mesteri neautorizati si fara certificari ce fac lucrari de mantuiala ce iti pot pune in pericol siguranta.