Interventii avarii non stop la instalatii electrice

Interventii avarii non stop la instalatii electrice

Problemele si avariile la instalatiile electrice sunt printre acele situatii de urgenta care nu se pot ignora, mai ales in cazul institutiilor care sunt dependente de energie electrica, cum ar fi spitalele.

Dar nu numai ele! De aceea, fiecare firma autorizata si specializata in domeniu, are acoperita si necesitatea de interventii pentru avarii non stop la instalatii electrice.

La cine apelam pentru interventii avarii non stop la instalatii electrice?

Daca avem o problema cu instalatia electrica vom cauta o firma specializata in domeniu. E bine de stiut ca aceste firme trebuie sa aiba oameni autorizati de ANRE pentru a putea lucra la instalatiile electrice.

Daca este o problema legata de tabloul electric, este bine sa anuntati si ENEL-ul care va trimite un reprezentant. Acesta va fi prezent la domiciliul dumneavoastra in cel mult doua zile de la data sesizarii si va asista la interventia asupra panoului electric. La final, daca sigiliul a fost deteriorat, acesta are datoria de a reface sigiliul si de a va inmana procesul verbal de sigilare pe care sa figureze data si indexul aratat de contoar.

Ce se poate intampla daca ignoram problemele si nu luam masuri?

Problemele la instalatiile electrice pot genera adevarate dezastre. Un scurtcircuit sau doar supraincalzirea unui cablu pot fi de ajuns pentru a genera un incendiu de proportii si a crea pagube uriase. De aceea nu ignorati problemele si remediati-le in cel mai scurt timp. Nu conteaza ca e noapte, puteti apela la interventii avarii non stop la instalatii electrice.

Care sunt semnele ca avem nevoie de interventii urgente la instalatia electrica?

Primul semn este intreruperea curentului electric. Ati verificat sigurantele de la panou si acestea par in regula, al doilea pas este sa verificati daca este sau nu curent electric in zona. Poate e doar o pana de curent electric. Daca este curent in zona si dumneavoastra nu aveti, cel mai probabil este o problema la panoul electric exterior, la care are acces doar un reprezentant de la ENEL. In acest caz aveti nevoie de interventii avarii non stop la instalatii electrice! Si veti suna la ENEL dar si la o frima specializata in domeniu.

Alte simptome pot fi flamele observate la panoul electric! Acestea nu trebuie ignorate si sunt un semn clar ca aveti nevoie de interventii la instalatiile electrice!

Supraincalzirea unei prize si functionarea defectuoasa a acesteia! Desigur, puteti renunta sa mai folositi priza pentru un timp, dar, chiar si asa, cand nici nu va asteptati, se poate declansa un incendiu. Acesta este si el un caz care poate necesita o interventie in regim de urgenta la instalatia electrica.

Cum gasim servicii de interventii avarii non stop la instalatii electrice?

In prezent, internetul este principala sursa de informatie. E suficient sa cautati firme autorizate pentru interventii la instalatiile electrice. Mai toate firmele ofera si servicii non stop si au posibilitatea sa va trimita chiar si in miezul noptii un electrician cu atestat ANRE.

Desigur, putem apela si la alte surse de informare cum ar fi cartea de telefoane sau anunturile de la mica publicitate. Oricum ar fi, nu uitati sa intrebati daca au atestat ANRE pentru a putea face interventia si daca va pot oferi garantii asupra lucrarii executate.

La ce garantii ne asteptam in cazul unei interventii la instalatiile electrice?

Orice firma specializata si care are electricieni autorizati ANRE stie ca trebuie sa va dea certificat de garantie pentru lucrarea executata, dar si pentru materialele folosite. Garantiile difera de la firma la firma, dar ele pot fi intre doi si trei ani. In plus, acestea stipuleaza si ca, in cazul unor daune, va vor despagubi.