Instalatii electrice pentru iluminat gradini si curti

Ai o casa nou construita si o gradina frumos aranjata si vrei sa o pui in evidenta?  Vrei sa optezi pentru un iluminat exterior spectaculos, dar nu stii ce instalatii electrice pentru iluminat gradini si curti sunt mai potrivite?

Factorul estetic este deosebit de important cand vine vorba de iluminat exterior si interior cu diferite instalatii electrice pentru iluminatul gradinii si al curtii. Cu ajutorul lampilor si a diferitelor surse de lumina exterioare poti da un efect spectacular intregii gradini, poti scoate in evidenta un colt de verdeata, te poti relaxa seara la lumina felinarelor montate strategic in oaza ta de relaxare. Astfel, vei imbina utilul cu placutul.

Inainte de a actiona in consecinta trebuie sa ceri parerea unui electrician pentru a stabili cu el traseele electrice, ce tipuri de corpuri de iluminat sunt necesare si mai eficiente, dar si care sunt mai rezistente in timp si la intemperii.

Daca vrei sa stii care este cel mai bun sistem de iluminat din punct de vedere economic si al sigurantei in exploatare, cum trebuie proiectata lumina de la sol, la ce inaltime sau ce instalatii electrice pentru iluminat curti si gradini sunt mai potrivite in gospodaria ta, apeleaza la un electrician cu experienta.

O firma autorizata iti poate oferi cele mai bune solutii, in functie de raportul calitate-pret, durata de folosire, aspect, dar si functionalitate si va pune pe primul loc protectia la electrocutare a celor care intra in contact cu instalatia electrica, folosita pentru iluminat gradini si curti.

Iata ce servicii de instalatii electrice pentru iluminatul gradinii sau al curtii iti poate oferi o persoana calificata:

  • odata cu reteaua electrica a casei trebuie conceputa si instalatia electrica pentru iluminatul curtii si al gradinii
  • vor fi incluse in tabloul general de sigurante cateva sigurante cu disjunctor alocate gradinii, pentru prize si alte lumini
  • se vor proiecta toate instalatiile electrice pentru iluminatul curtii si al gradinii si schemele electrice. Cablurile potrivite pentru sistemul de instalatii electrice pentru iluminatul curtii si al gradinii sunt cabluri electrice cu manta metalica si dubla manta de cauciuc cu trei fire electrice care vor fi sapate in santuri adanci de 40-60 cm adancime.
  • masurarea puterii iluminarii din spatiile exterioare sau interioare, la instalatiile electrice pentru iluminatul curtii si al gradinii – reproiectarea sistemelor de iluminat in asa fel incat gradul de iluminare sa fie cuprins in parametrii prevazuti de normativele in vigoare
  • tot un electrician autorizat te poate sfatui ce obiecte de decor sa alegi si care sunt mai potrivite, cand realizezi instalatiile electrice pentru iluminatul curtii sau al gradinii – ce stalpi sau proiectoare sa folosesti in asa fel incat lumina sa fie difuzata uniform si sa puna in valoare punctele de atractie ale gradinii
  • va stabili impreuna cu proprietarul si va monta prizele electrice de gradina necesare pentru alimentarea electrica a sistemului de irigatii, a sistemului de pompe si hidrofoare care sa furnizeze apa catre instalatia de udare a gradinii, la alimentarea firelor si pompelor de apa, a luminilor subacvatice din iazuri, helestee si fantani sau functionarea diferitelor dispozitive pentru gradina: cele impotriva tantarilor, radiatoare sau coolere.
  • iti poate instala intrerupatoare cu senzori sau telecomanda care sa actioneze intregul sistem de lumini, extrem de practici si utili.
  • iti poate oferi servicii complexe si complete de cablare, masurare si montajul intregului sistem de iluminat intr-un singur proiect, economisind bani si timp.
  • poti beneficia de oferte de pret avantajoase la toate produsele folosite, daca vei apela la o firma autorizata care colaboreaza cu firme de prestigiu in productia de materiale electrice, importatori si distribuitori de marca. – lucrarile executate de un personal calificat vor fi insotite intotdeauna de garantie si revizii in baza intelegerii intre furnizor si beneficiar