Instalatii electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie LED

Instalatii electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie LED

Cresterea preturilor la energia electrica sau incalzirea globala sunt cativa dintre factorii care ne determina sa cautam cele mai eficente solutii de instalatii electrice pentru iluminat. Iar cele bazate pe tehnologie LED, nou aparute pe piata, sunt cele mai potrivite.

Chiar daca te gandesti ca, prin schimbarea unui simplu bec, nu poti salva planeta, poti sa privesti din alt punct de vedere, adoptand noua tehnologie te va ajuta in primul rand sa reduci consumul de energie electrica si implicit al costului facturii de energie electrica.

Avantajele instalatiei electrice pentru iluminat bazate pe noua tehnologie cu LED sunt nenumarate. Iata care sunt cele mai importante:

 • Noua tehnologie pentru iluminat pe LED te ajuta sa reduci consumul la energia electrica
 • Participi direct la protectia mediului si implicit la un viitor mai bun pentru tine si copiii tai
 • Instalatiile electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie LED sunt, in prezent, cea mai eficienta si economica sursa de lumina. LED-ul este utilizat in cele mai variate domenii, de la jucarii pana la aviatie.
 • Pe langa avantajele economice, reducerea consumului de energie electrica cu peste 50%, sunt importante si avantajele ecologice cum ar fi: reducerea poluarii si a pierderilor in retea datorate armonicilor. Durata de viata a sistemelor de iluminat cu LED este de peste trei ori mai mare decat a actualelor lampi cu sodiu si vapori de mercur.
 • O alta caracteristica importanta a instalatiei electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie cu LED este culoarea. Lumina calda, neutra sau rece, destul de apropiata de lumina naturala se poate obtine fara aplicarea filtrelor de culoare iar acest lucru creeaza un mediu ambiant placut si o vizibilitate sporita.
 • Au o durata de viata mai mare comparativ cu lampile clasice. Instalatiile electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie LED, clasice au o durata de viata de 100.000 de ore iar pentru cele cu LED-uri inglobate in corpurile de iluminat sunt garantate minimum 50.000 de ore. Durata lunga de viata a noii tehnologii LED duce la costuri reduse de mentenanta a sistemului de iluminat si ofera o reducere semnificativa a costurilor reale de investitii.
 • Eficienta luminoasa. Instalatiile electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie LED produc mai multa lumina pe Wat consumat decat lampile clasice.
 • Instalatiile electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie LED pot emite nuanta de lumina in culoarea dorita iar lumina naturala sporeste confortul si vizibilitatea pe timp de noapte.
 • Timp redus la pornire-oprire. Din momentul alimentarii, instalatiile electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie LED, lumineaza practic instantaneu la intensitate maxima, fara sa aiba intarzieri. Noua tehnologie cu LED suporta foarte bine regimurile pornit-oprit spre deosebire de lampile cu vapori metalici sau cele cu vapori cu sodiu.
 • Fiecare modul cu 28 de LED-uri are o intensitate luminoasa constanta, indiferent de fluctuatiile tensiunii de retea. – In ceea ce priveste radiatiile, nu exista niciun pericol. Instalatiile electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie LED nu emit ultraviolete sau radiatii infrarosii.
 • Sursele de iluminat cu LED necesita o intretinere destul de simpla si usoara, au o greutate destul de mica si rezistenta sporita la socuri.
 • Corpurile de iluminat cu LED, destinate consumului public, depind de temperatura mediului ambiant. De aceea, instalatiile electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie LED includ un radiator de aluminiu pentru racirea modulelor, obtinandu-se astfel un nivel de eficienta ridicat.
 • Un dezavantaj in folosirea instalatiilor electrice pentru iluminat bazate pe tehnologie LED este pretul relativ mare pe unitatea de produs. Insa, daca se va lua in considerare durata de viata de peste 3 ori mai mare si economia la factura de energie cu peste 50%, se ajunge la concuzia ca iluminatul cu LED este mult mai competitiv in comparatie cu alte tipuri de iluminat.