Cum sa ascunzi cablurile electrice din casa

Cum sa ascunzi cablurile electrice din casa

Daca pana acum nu era deranjanta prezenta cablurilor prin casa, acum, lucrurile s-au schimbat. Prezenta intr-un numar mai mare a fel de fel de aparate electrice si electrocasnice, face din cablurile imprastiate prin casa o reala problema. Astfel, ascunderea cablurilor electrice din casa e solutia perfecta.

Televizoare, playstation-uri, sisteme audio sau video, fier de calcat, masina de spalat sau orice aparat electric presupune multiple fire insirate prin casa ori prelungitoare. Daca toate acestea ar fi wireless am scapa cu totii de acest stres, insa, tehnologia nu este atat de avansata.

Nu te apuca de constructia unei case fara sa ai un plan bine stabilit si in acest sens, pentru ascunderea cablurilor electrice prin casa, ori nu incepe renovarea locuintei, decat dupa ce ai facut toate modificarile cu privire la ascunderea cablurilor electrice din casa. Dupa ce ti-ai facut planurile in ceea ce priveste ascunderea cablurilor electrice din casa, un electrician te poate ajuta sa termini lucrarea. El va sti cum si unde sa pozitioneze prizele in perete, ce cabluri sa traga si cum sa le ascunda. Cablurile de internet si Tv sunt pe primul loc. Tot prin pereti e indicat sa faci si cablajul curentilor slabi. Daca la un moment dat vrei sa instalezi o alarma, un sistem audio sau de supraveghere video, totul va fi mai simplu. Daca iti pui problema costurilor, cheltuielile pe care le vei avea in momentul achizitionarii cablurilor sunt mult mai mici decat in situatia in care te decizi mai tarziu sa tragi cabluri noi si sa le montezi prin pereti. Intervin in plus taxe cu manopera si cu finisajele ulterioare.

Iata ce solutii eficiente ai la indeman pentru a scapa de dezordinea provocata de cablurile insirate prin casa si ce optiuni exista pentru a ascunde cablurile electrice din casa:

  • electronicele si electrocasnicele trebuie pozitionate cat mai aproape de prizele din perete sau cat mai grupate pentru a folosi un singur prelungitor
  • foloseste cabluri cat mai scurte. Acolo unde se poate foloseste prelungitoare mai scurte pentru aparatele care nu pot fi conecatate direct la priza din perete. Exista si varianta ascunderii cablurilor electrice pe sub mocheta sau pe marginea podelei
  • daca cea mai mare problema este cum sa ascunzi cablurile electrice din casa, poti mai intai sa previi aruncarea lor la intamplare prin casa sau sa le descurci si sa le aranjezi frumos pe langa perete, sa le prinzi cu clesti sau cleme speciale. In acest fel, mai ascunzi cat de cat cablurile electrice din casa
  • in bucatarie si in sufragerie este indicat sa ai cel putin doua prize macar pe doi pereti
  • baia trebuie sa aiba si ea o priza pozitionata in apropierea oglinzii
  • dormitorul trebuie sa aiba cele doua prize montate in zona noptierelor si macar o priza pe peretele opus patului

Alte solutii de un real ajutor pentru a ascunde cablurile electrice din casa ar mai fi: Daca tocmai v-ati cumparat un televizor nou cu o diagonala mai mare si vreti sa o montati pe peretele din sufragerie, dar fara sa se vada firele sau cablurile ori sa atarne urat pe perete si fara sa spargeti peretele pentru a le ascunde iata ce optiuni poti avea:

  • in situatia in care peretele este din rigips, lucrurile sunt mai simple. Trebuie facuta o gaura in perete, pe care vine montat televizorul si introduceti cablul prin perete pana la cea mai apropiata priza -mascati prezenta cablului cu un canal special cu capac. Dupa ce il montati puteti vopsi canalul in culoarea peretelui ca sa nu se vada inestetic.
  • o comoda sau un raft plasat strategic dedesubtul televizorului pot ascunde cablurile electrice din aceasta zona Daca totusi aceste masuri nu v-au convins, singura solutie este ascunderea tuturor cablurilor din casa prin perete.
  • ablajul prin pereti este ideal in orice casa. Pentru o casa deja construita deranjul va fi mai mare decat in cazul uneia aflate in constructie, cand se monteaza direct. Pentru peretii de rigips este mai usor procesul de gaurire si efectuarea de santuri, insa cand vine vorba de zid din beton lucrurile se complica putin, dar efortul este vizibil si merita.