Montaj lustre

Montaj lustre

Ai nevoie de montaj pentru lustre sau alte corpuri de iluminat? Montajul lustrelor, candelabrelor sau plafonierelor, indiferent ce corp de iluminat ar fi, este o operatiune care necesita cunostintele unui electrician.

Lustra este o lampa decorativa, iar montajul ei se face pe tavan, prin conexiune la firele de curent electric din incaperea unde urmeaza sa fie instalata.

Un electrician autorizat ANRE poate sa faca astfel de operatiuni de montaj fara niciun fel de risc. Nu trebuie sa te joci, cand vine vorba de curent electric. Iar astfel de obiecte functioneaza pe baza de electricitate si trebuie facute legaturi corespunzatoare.

Un electrician autorizat poate realiza orice tip de montaj lustre, candelabre, spoturi, indiferent de spatiul unde vor fi amplasate.

Chiar daca la prima vedere pare o operatiune simpla e bine sa lucrezi cu un specialist autorizat. Vei scuti nu doar timp ci si eventuale probleme in viitor. Echipele de electricieni autorizati au experienta in montajul corpurilor de iluminat in siguranta si iti garanteaza functionarea corecta a acestora.

Pentru cladirile de birouri, electricienii iti vin in ajutor cu montaje sau repararea casetelor luminoase cu lampi de neon, aplicate pe tavan sau incastrate in tavanul fals. In cazul in care este nevoie poate realiza o noua alimentare.

De aceea, daca nu te pricepi nu incerca sa faci astfel de operatiuni de unul singur. De asemenea, nu apela la orice persoana, pentru montajul lustrelor sau altor corpuri de iluminat.

Evita sa-ti pui in pericol casa si bunurile apeland la serviciile unor persoane neautorizate.

Montaj lustre – sfaturi importante la instalare

  1. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inanite de montajul lustrei, este verificarea existentei firelor la care obiectul decorativ trebuie conectat. De asemenea, trebuie sa vezi cate fire exista in tavan.
  2. Se va localiza firul comun, ce vine direct din doza, impamantarea sau firele care vin din intrerupator. In cazul in care intrerupatorul are mai multe butoane, atunci exista mai multe fire care pleaca din intrerupator.
  3. Firele se vor localiza cu ajutorul unui creion de tensiune. In aceasta situatie, butoanele intrerupatorului trebuie lasate in aceeasi pozitie. Firul comun, care vine direct din doza, este cel care are curent si trebuie izolat cu banda izolatoare.
  4. In cazul unei lustre cu doua becuri, firul comun se conecteaza in tavan la firul izolat, celelalte doua fire se conecteaza, fiecare la cate un alt fir.
  5. Se da gaura in tavan. Cu atentie, pentru a nu nimeri in alte fire electrice. La montajul lustrelor, cea mai simpla modalitate de a da gauri in plafon este cu ajutorul unui detector de metale care iti marcheaza locul unde nu exista fire, acolo aparatul nu indica nimic.
  6. Pentru a micsora pericolele impuscarii altor fire, se dau gauri la aproximativ 2-3 cm de firele din tavan.
  7. La final se fixeaza lustra in tavan.

In cazul candelabrelor, spoturilor incastrare in tavanul fals, montajul este diferit si trebuie executat cu atentie si responsabilitate.

Domeniul instalatiilor electrice este vast si in acelasi timp supus pericolelor, de aceea ai nevoie de servicii executate de un profesionist care poate face nenumarate lucrari, precum:

  • Reparatii curente la instalatiile electrice interioare
  • Modernizari la instalatia electrica si refecare circuitelor electrice
  • Montare prize, intrerupatoare, corpuri de iluminat pentru baie.

Un electrician autorizat ANRE este un electrician profesionist.

Pentru a evita sa dati gaura in fire, sa le rupeti ori sa te expui altor pericole, apeleaza la serviciile unui specialist, electrician autorizat ANRE, cu experienta si in montaj lustre.

Acesta se va deplasa la locuinta ta in cel mai scurt timp de la solicitare. In plus, beneficiezi de servicii sigure si preturi transparente. Atunci cand te decizi sa lucrezi cu un electrician autorizat, transferi responsabilitatea sigurantei tale, a familiei sau a bunurilor tale in mainile acestuia.