Schimbare sau inlocuire instalatie electrica, realizata de electricieni autorizati la preturi transparente

Schimbare sau inlocuire instalatie electrica, realizata de electricieni autorizati la preturi transparente

Ti-ai cumparat un apartament mai vechi si consideri ca e nevoie sa refaceti intreaga instalatie electrica? Refacerea sau inlocuirea instalatiei electrice, cu ajutorul unui electrician autorizat care practica preturi bune, este primul lucru pe care trebuie sa il faceti, atunci cand cumparati un apartament vechi.

Avand in vedere ca in prezent, pretentiile si nevoile de consum sunt cu totul altele decat atunci cand au fost realizate instalatiile electrice la blocurile mai vechi de 20 de ani, se impune schimbarea sau inlocuirea intregii instalatii electrice, apeland la un electrician autorizat ANRE care ofera si preturi transparente. De la aparate de aer conditionat, la masini de spalat automate sau alte aparaturi casnice sau gadgeturi electrice sofisticate, consumatorii electrici folositi in majoritatea locuintelor s-au inmultit considerabil iar instalatia veche nu suporta o astfel de incarcatura electrica, fiind nevoie urgent de inlocuirea intregii instalatii.

Astfel, pentru o buna functionare a consumatorilor electrici, nu ezitati sa apelati la serviciile unui electrician autorizat, care sa schimbe sau sa inlocuiasca intreaga instalatie din locuinta, la preturi avantajoase.

Inainte de a porni la o astfel de lucrare de amploare, care presupune pereti sparti si zgomot puternic, este bine sa va avertizati din timp vecinii, pentru a nu crea neplaceri si alte probleme din acest motiv. In ceea ce priveste preturile pentru schimbarea sau inlocuirea intregii instalatii electrice, un electrician bun trebuie sa va spuna din timp cum stau lucrurile, sa nu aveti surprize din acest motiv.

Astfel, preturile percepute de un electrician pentru lucrari mai complexe de schimbare sau inlocuire a instalatiei electrice sunt urmatoarele:

Pentru inlocuirea unui tablou electric de apartament, ce include si deplasarea se practica un pret de aproximativ 180 de lei

Pentru inlocuirea sau schimbarea intregii instalatii electrice dintr-o garsoniera, un electrician autorizat va cere un pret de aproximativ 1000 de lei iar termenul de executie a lucrarilor se intinde pe durata a 3-4 zile lucratoare.

In cazul inlocuirii intregii instalatii electrice dintr-un apartament cu doua camere, din Bucuresti, un electrician va cere un pret de aproximativ 1800 de lei iar pentru cele de trei si patru camere preturile sunt cuprinse intre 2000 si 3000 de lei. Lucrarile pot dura aproape sapte zile lucratoare.

Pentru inlocuirea sau schimbarea instalatiei electrice depasite, un electrician va cere un pret de aproape 80 de lei.

Pentru trasee, ce trebuie stabilite sub tencuiala, pretul este in jur de 5,5 lei/metru liniar.

Preturile pentru schimbarea sau inlocuirea instalatiei electrice dintr-un apartament vechi pot varia, insa in functie de complexitatea lucrarii si de cerintele proprietarului.

Daca acestea sunt mai mari, automat si preturile vor fi mai mari. In momentul in care se purcede la schimbarea sau inlocuirea instalatiei electrice, la un pret stabilit de comun acord cu proprietarul, un electrician va face urmatorii pasi:

  • dezafecteaza instalatia veche prin debransarea tabloului electric si scoaterea firelor vechi
  • deoarece se folosesc altfel de materiale pentru noua instalatie electrica si numarul circuitelor electrice va fi mai mare, sunt necesare trasee de cablu noi
  • se vor pozitiona prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat
  • se fac noi santuri in tencuiala sau beton pentru a face loc noilor trasee de cabluri
  • dupa finalizarea santurilor se realizeaza traseele de cabluri
  • se monteaza dozele de aparat si cele de legatura, realizarea conexiunilor electrice si probarea instalatiei
  • se monteaza noul tablou electric, care trebuie sa corespunda noilor norme in vigoare iar la final se monteaza prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat. Pentru astfel de lucrari, de mare anvergura, nu apelati la orice fel de instalator, ci doar la unul autorizat, care ofera garantia si siguranta lucrarii.