Electrician la domiciliu

Electrician la domiciliu

Se spune ca meseria este bratara de aur si acest lucru se adevereste ori de cate ori avem cate o problema legata de partea electrica si putem vedea in plina actiune un electrician la domiciliu nostru! Abia atunci apreciem la adevarata valoare importanta acestor servicii, si cat de important este sa gasim un meserias cu adevarat priceput in meseria lui!

Ce facem daca avem nevoie de un electrician la domiciliu?

In cazul in care constatam ca avem probleme cu instalatia electrica solutia este sa chemam un electrician la domiciliu. Primul impuls este sa intrebam prietenii si vecinii daca ne pot recomanda pe cineva priceput! Aceasta poate fi o greseala! Solutia cea mai buna, daca avem nevoie de prezenta unui electrician la domiciliu, este sa cautam o firma atestata in instalatii electrice, pentru ca sunt cateva avantaje majore!

De ce sa apelam la o firma specializata si nu la in particular daca avem nevoie de un electrician la domiciliu nostru?

  • Un lucru mai putin stiut este faptul ca in contractul cu firma furnizoare de energie electrica se mentioneaza clar ca, in caz de necesitate, poate interveni si lucra asupra instalatiei electrice doar un electrician autorizat ANRE! Nu toti electricienii sunt si autorizati ANRE, dar, fara niciun dubiu, firmele atestate in domeniu, au angajati numai electricieni autorizati ANRE! Deci, apeland la o firma, putem fi siguri ca respectam clauza impusa de furnizorul de energie electrica.
  • Un alt avantaj oferit de o firma autorizata consta in faptul ca au un numar de urgente, disponibil 24 de ore din 24, la care putem suna pentru a solicita, in cazurile extreme, interventia unui electrician la domiciliu. Si putem face acest lucru la orice ora din zi si din noapte, daca suntem intr-o situatie critica care poate genera incendii si alte probleme grave.
  • Firma autorizata ne poate oferi garantie atat pentru lucrarea prestat de electrician la domiciliu, cat si pentru piesele utilizate.
  • Acolo unde e vorba despre interventii asupra contuarului electric, o firma atestata stie care sunt formalitatile pentru a solicita prezenta unui reprezentant ENEL, astfel incat electricianul de la electrician sa fie tot timpul supervizat de acesta si sa nu aveti ulterior probleme contractuale.
  • Firmele atestate au, mai nou, o asigurare civila care, in caz de stricaciuni adiacente, va suporta toate pagubele. Este asemanatoare unei polite RCA, dar nu pentru masina, ci pentru electrician la domiciliu.
  • Firmele atestate au preturi clare si veti sti exact cat aveti de platit, inca inainte de interventie, evitand astfel surprizele neplacute care apar deseori cand apelam la un particular.
  • Pentru a nu dura foarte mult lucrarea si a nu va crea o stare de disconfort, firmele specializate lucreaza cu echipe de electricieni la domiciliu. Astfel, in doi sau chiar in 3, lucrarea se va finaliza mai repede!
  • Daca am solicitat un electrician la domiciliu din cadrul unei firme, cu siguranta ca acesta va avea toate sculele necesare si nu va va pune in situatia sa umblati prin vecini, cerand ajutor.
  • Deloc de neglijat este faptul ca firmele autorizate trebuie sa respecte niste standarde bine stabilite care sa le asigure atat pastrarea certificarii ISO, cat si reputatia si clientela pe care deja le au, de aceea nu vor face rabat la calitate!

Care sunt cazurile in care putem suna la numarul de urgente pentru a solicita un electrician la domiciliu?

Orice situatie care va pune in pericol siguranta si integritatea caminului se incadreaza aici!  Desigur, vom discerne cu maturitate in acest sens! Astfel, o priza care fumega si scoate scantei, sau un tablou electric in care sigurantele se tot ard, sau becurile care palpaie, sau un intrerupator care s-a incalzit exagerat de tare – sunt semne clare ca avem nevoie urgent de un electrician la domiciliu si putem folosi numarul destinat urgentelor!